Sommarlov!

Ja idag gick barnen sista dagen i skolan och nu väntas en lång och underbar sommar med roliga aktiviteter och mycket bad i poolen:) Detta firades med att ha poolparty hemma hos oss idag. Runt 20 barn som sprang runt och badade i poolen och bara njöt. Värmen låg på omkring 30-35C och imorgon väntas det bli runt 40C så vi drar till havet imorgon;) (Har jag sagt att jag älskar det här?!)
 
 
 
Har äntligen kommit igång ordentligt med träningen igen. Jag hade lite svårt att hitta motivationen till att åka till gymmet men idag var 4de dagen i rad som jag åkte dit. Känns så skönt när man är klar och just nu värker varje millimeter av min kropp men vad gör väl det.
Beach/Mexiko/Kalifornien 2013 hear I come:D

Hampus bal...

 
En av alla nackdelar med att vara på andra sidan atlanten är att man missar en hel del hemma i Sverige. En av dessa saker är min brors bal. En sådan stilig kille eller vad tycker ni. Kommer iaf och få se han nästa år när han har bal igen och tar studenten.
 
Minns det som igår när jag hade min bal. Man kände sig som en prinsessa då man fick håret uppsatt, sminkade sig själv och fick ha på sig en gudomlig klänning!

9 MÅNADER

 
Gud vad tiden går fort! idag har jag varit
 
borta ifrån Sverige i hela 9 månader och har bara ynka 3 månader kvar som officiell au pair! Glad, ledsen, nervös, spänd jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag ska tycka och tänka. Har idag varit lite ur balans av olika anledningar men efter att ha pratat med en underbar person och lyssnat på grym musik så är jag åter på bra humör. Det är sjukt hur musik kan spegla ens känslor, tankar och få en att må så mycket bättre. Ibland känns det som om de är skrivna till en själv beroende på hur man känner sig. En sak är iaf säker, livet hade varit så tråkigt utan musik och just nu kan jag åter le :D

Mors dag<3

Har tänkt på dig hela dagen! Tack vare dig är jag den jag är och jag skulle inte vilja ändra något! Hoppas att jag en dag kan ha samma relation med min dotter som jag har med dig. Du betyder allt♥ hoppas din dag var bäst (även om jag inte var där) Grattis på mors dag♥
(bilden är från 2005)

Ändring:)

Lyckades äntligen ändra min header på bloggen. Tyckte inte riktigt att frostiga löv passar in på hur jag har det här:) livet rullar på och likaså träningen. Idag åkte hela familjen till gymmet vilket inte har skett på någon månad typ! Avslutade träningen med 2 timmar i poolen så jag klagar inte. När jag kom hem fick jag en lite present av min vm. En underbar vit klänning som jag längtar efter att ta på mig. Det är mer en finklänning så jag måste få en anledning att ta på den. Eller man kan ju i och för sig klä upp sig varje dag;) <3

:)

Förra veckan var fylld med roliga saker. Shopping, minigolf och tyvärr min sista zumba lektion på college. Jag är nu helt klar med skolan och kan ta det lugnt hela sommaren. Eller vänta, just det jag måste ju jobba och åka på massa roliga resor;) (jag kommer självklart fortsätta med zumban på gymmet men det är inte riktigt samma sak, läraren från skolan sa dock att jag kunde komma förbi när jag vill under sommaren och chansen är rätt stor att jag gör det någon gång då och då:))
 
Nu när skolan börjar lida mot sitt slut även för barnen så anordnar deras skola och klassföreståndare en massa roliga aktiviteter. Vi fick bland annat åka till Oaklands Zoo och musikuppträdanden.  
 
Söndagen spenderade vi i San Fransisco, först med Discovery museum och sen en tur till flygplatsen.
 
På måndagen hade denna gulliga tjej balletuppvisning! Jag var så stolt över min lilla prinsessa (A)
 
 
 

97!

Vad hände?! Jag som skulle skriva något långt och välplanerat när jag hade 100 dagar kvar som officiell au pair och helt plötsligt har jag nu bara 97 dagar kvar!!! Jaha tiden går allt undan. Innan vi vet ordet av det så är jag åter hemma i kära Borås. Detta firar jag med att berätta att jag nu skickat en begäran om min hemresa. Det blir förmodligen hemresa den 15 september. Innan dess ska jag hinna med Alaska och Las Vegas och Grand Canyon och förhoppningsvis lite mer :D 
 
 
En gammal bild (2008) från när jag och en kompis fick vara modeller för en dag i Göteborg

Vineyard

De två senaste veckorna har jag spenderat med en fantastisk person. Vi gick från att inte känna varandra till att spendera i stort sett all tid med varandra. Vi gjorde dagsutflykter och delade många skratt. Hoppas verkligen att jag alltid kommer och ha kontakt med denna fantastiska person!
En av alla utflykter vi gjorde var till denna fantastiska vingård, Francis Coppola. Underbar utsikt med solnedgång över vingården och underbar mat en vacker lördagskväll.

Födelsedagsvecka

Förra veckan var en minst sagt händelseful vecka. Jag fick äntligen efter 8månader se baseball live för första gången. Det var mellan San Fransisco Giants och Atlanta. Tyvärr så förlorade SF men det var ändå roligt och ha sett en match. Innan vi åkte till arenan åkte vi förbi China Beach där man vanligtvis brukar kunna se the golden gate bridge men det kunde vi inte göra pga all dimma. Bilden till höger, i mitten är där man ska kunna se bron 
  
På onsdagen var det äntligen barnens födelsedag. Vi firade det med att åka till Chuck E Cheese, en pizzeria för barn där de kan springa runt och bara vara barn:) Det var bara vi i familjen men det var riktigt mysigt.
 
 
Efter vårt lilla firande åkte vi till deras skola där de hade uppträdande och visade oss allt de gjort under året. Jag var så stolt över mina små änglar<3
 
 
Resten av veckan gick fort fram och på lördagen var det dags för barnens kalas. Vi började dock med att vara med i en parad här i Windor för att göra reklam för min vm företag. Men sedan var det dags för hoppborg, poolparty, grillning, sötsaker och massa presenter.
 
 
Äntligen efter många dagar kan jag nu lägga upp detta inlägg:) Så enjoy<3

Reunion

Idag så hoppade vi över skolan för barnen då deras förra au pair skulle komma. Han skulle anlända i SFO 12.20 och vi åkte hemifrån lite för sent så det blev till och stressa igenom stan med bilar ÖVERALLT!!! Att tjejen sedan behövde gå på toa gjorde inte saken bättre. Vi stressade som tusan och körde lite galet men tillslut kom vi fram. Jag och tjejen blev avsläppta vid terminalen så vi kunde springa till toan. Sen var det bara till och hitta rätt utgång. Då vm glömt lappen hemma och inte kom ihåg vad som stod på den fick vi chansa och gissa oss fram. Eftersom han är från Tyskland så lät Frankfurt-utgången rätt plus att det stämde med tiden. Vi står där och väntar, och väntar och väntar men han kommer inte... Vi blir då oroliga att han kanske är med ett senare flyg än vad vi trodde. När vi ståt vid utgången i två timmar tar jag med mig barnen för och äta lite. Och självklart när vi inte är där kommer han. Som tur var väntade vm fortfarande vid utgången. Han hade blivit fast i "Homeland Security" i två timmar och var något irriterad men lättad när han äntligen kom ut. Oj vad glada de blev över att se han! Och jag var glad för deras skull.
 
När vi väl kom hem igen var barnen som galningar efter att ha suttit i bilen hela dagen så det blev till och ta med dem ut i en timme så de fick springa av sig innan det var dags för sängen. Jag har länge varit lite halt nervös/orolig över hur barnen skulle vara emot mig och emot Felix (förra au pairen). Kommer de och lyssna på mig, vara lika gossiga? Allt möjligt konstigt har gått igenom mina tankar men de var precis som om inget speciellt hänt. Lyssnar, gossar och är allmänt söta som de är när de vill;)
 
Det som dock var jobbigt var att stå på flygplatsen och se alla familjer som återförenades. Då var jag nära till tårar för jag tänkte på min senaste hemresa och på resan jag ska göra om ca 4månader. Jag önskade så att det var någon från min familj eller någon vän som kom igenom dörrarna!!! Men det är inte långt kvar. 4månader går FORT!!!
<3

Värme!!!

Jag har lovat mig själv att jag inte ska klaga över värmen men idag var det uppe vid 36grader enligt termometern i bilen! Man är rätt glad när familjen man bor hos och lever med har en egen pool dagar som dessa. Man kan verkligen inte vara ute om man inte ligger i vattnet så jag har tyvärr inte lyckats så bra med brännan. Klart jag har blivit lite brun men det är ju fortfarande bara börja på Maj:) Hör att ni börjar få lite värme där hemma också, 15 grader;) haha
 
Värmen här är inte alltid så bra. Enligt nyheterna är torkan "6veckor för tidig". Skogsbränder härjar runt om i Kaliforninen och det har varit två i "närheten" av oss. Man känner det på doften och kan se hur himmlen täcks av en hinna av rök. Man kan ju undra vart denna sommar kommer och sluta om värmen är "6veckor för tidig" och stora fält brinner upp. Hoppas bara jag inte brinner upp;)
 
Natten som var hade jag svårt och sova så jag kollade runt lite på min mobil när jag helt plötsligt fick ett mejl från Au pair organisationen. Där berättade dem om hur mitt år går mot sitt slut och att jag nu innan den 1 Juni måste begära min hemresa. Mindre än 4 månader har jag kvar av mitt liv som au pair innan jag kommer hem och börjar ett nytt liv som någon annan, vem vet jag inte...
Känns iaf sjukt läskigt och konstigt och veta att jag snart kommer och vara hemma igen för gått denna gången. Nu behöver jag bara lista ut vad jag vill göra under min resemånad. Med mitt visum har jag rätt till att resa i 30 dagar efter att mitt år tar slut innan jag måste åka hem.  
 
Saknar er där hemma, lämna gärna kommentarer om saker ni vill att jag ska skriva om. Alltid kul och läsa att folk läser det jag skriver och att jag inte bara skriver för mig själv även då detta egentligen är en öppen dagbok
 
Kram<3

emelieausa.blogg.se

skoltrött -> bli Au pair

RSS 2.0