sjuk:/

Har naturligtvis gått och blitt sjuk i denna underbara värme därav dålig uppdatering. Jag börjar må lite bättre nu men är inte hundra riktigt än. Denna helgen spenderade vi till större delen ute då det åter var dags för värmebölja med temperaturen runt 30. Kan ju säga att detta är den varmaste hösten i San Fransisco någonsin!  (och jag som egentligen skulle vara i NY där stormen just nu tycks vara det ända som når nyhetsrubrikerna.) Vi gjorde iordning våra underbara pumpor, vilket var svårare än vad jag trodde men ändå roligt.
 
 
(Barnen leker fotograf, hunden Anni,första pumpan öppnad och redo för utgröpning.
Det tog rätt lång tid att göra EN pumpa så jag och vm han bara med en var. jag gjorde dock min egna igår och bilder kommer imon. De sista bilderna är vissar mina skills dock på pojkens pumpa och om ni undrar vad det ska föreställa så är det ett monster som tittar ut geom ett fönster typ)
 
Nu ska jag försöka sova då det är Halloween plus att jag och vm ska till SF för att titta på en parad till hyllning för SF baseball lag som vann world series i år.
 

3 veckor

Denna vecka har gått väldigt fort. Det känns som om inget har hänt men samtidigt har det hänt en hel del. Jag fick mitt SSN i måndags så på tisdagen åkte jag till banken (Chase) för att öppna ett konto. I vanliga fall skulle ett sådan ärende ta några minuter i sverige men nu är man ju inte i sverige utan usa och här tog det lite mer än en timme då min bankman och min vm pratade om allt möjligt, visade bilder av barn och en massa annat. Ett av alla tecken på att amrikanare är betydligt mer öppna än svenskar och jag vet inte om det är en bra sak eller inte?
På torsdagen fixade vi in mig i familjens träningskonto så nu kan jag träna när och hur mycket jag vill:) Vi drog dock en enkel liten lögn om att jag är familjens "long lost niece" haha:)
Idag var jag på min första pumpkinpatch och jag köpte min första pumpa. Verkar dock som om vi kanske sak åka på flera men är inte säker på hur det blir med det.
Utöver detta har jag tagit hand om barnen mer och mer. Jag känner mig mer och mer säker själv med barnen men det kommer självklart fortfarande stunder då jag inte har en aning om vad det är jag gör men det är väl så det ska kännas efter tre veckor. Tänk att det imon är tre veckor sedan jag flög från New York för att spendera resten av året här i Windsor. känns som en evighet samtidigt som det känns som att det var igår jag klev på planet i Göteborg.

Pacific ocean

 
En dag fylld med lek, plask och sol vid Stilla Havet

heatwave

Började veckan med en ledig dag vilket var enormt skönt. Tog mig en promenad till centrum och satte mig vid starbucks, köpte mig en frappuccino och läste lite om barnuppfostran. Min vf använder sig om positiv disiplinering så det är något som jag också har börjat annama och försöker nu lära mig en del om hur man ska handskas men alla möjliga vardagsproblem men kan stöta på om man har barn i familjen. Gick då även förbi affären och inhandlade lite förnödigheter och skådade några av alla pumpor som finns till försäljning för tillfället.
 
Lite enkel avkoppling
 
På tisdagen åkte jag och vm in till Santa Rosa för lite ärenden. Hon skulle till tandläkaren och jag fick shoppa lite. Plus så fixade vi mitt ssn så nu ska jag snart öppna bankkonto och lite annat skoj här. På efftermiddagen var det åter dax för jobb och vilken plats är inte bättre än poolen att svalka av sg vid när temperaturen ligger på omkring 25-30. Hade riktigt kul med barnen och min undervattenkamera:)
 
 
Shopping!                                                  Riktig Milkshake med mjölk:)
 
I morse var jag riktig hurtig, sprang en kvart och sedan när jag kom hem körde jag ett träningspass på 30 min med hjälp av min mobil. Laddade ner en app (Workout trainer) som verkar kanon!  Har även idag lekt i poolen då det varit över 30 och imon väntas det bli varmare! 100F/38C så då drar vi till kusten. Vem åker egentligen till kusten i slutet på oktober!? Och även alla här är förvånade över att det är så här varmt vid denna tiden på året. Här kan man verkligen snacka om global warming.
 
Löpspåret utanför huset
 
Det brukar inte gå ihop, oktober, höst bikini och utomhuspool men är man i Kalifornien så är man
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Underbara helg

 
Då var den första helgen i kalifornien avklarad och det var en hektisk helg.
Lördag:
Till en början så skulle vi egentligen gå på C fotbollsmatch (8.30) men då han inte tycker om det längre beslöt vi oss för att skippa den och ta det lungt på morgonen. Vi hade disko och dansade runt och åt lite frukost. Sen så bar det av mot N match (9.30). Vi spenderade ungefär en timme där innan vi drog oss vidare till gymmet. Alltså jag har nog alldrig sett något liknande vad gäller fitnes/gym anlägningar. De hade de vanlig med vikter i maskiner och fria vikter, löpband och crosstrainer med mera det som man är van vid att finna på ett gym. De hade dock också utomhuspool, tennisplaner, vollybollplaner(inne) och basketplaner(inne). Och omklädningsrummen ska vi inte prata om. Man fick låna handdukar (dusch och svett) fri tillgång till tvål, schampo/balsam, lotions, deoderant och en massa annat bra och ha i ett omklädningsrum. Jag älskar det och på måndag ska vi skriva in mig så att jag kan åka dit när jag vill för att träna eller bara ta det lungt ii poolen.
Efter träningen så drog hela familjen och jag iväg till en au pair träff. Vi trodde först att det bara skulle vara några stycken men det visade sig att det var en stor "festival" liknande arrangemang. Träffade därför inte så många andra au pairer som jag hade hoppats på men detta var ju inte sista gången vi hade en träff. Vi blev alla bjudna på god mat, och så fick vi titta på och uppleva en massa coola saker. Även vi vuxna kunde underhålla oss bland alla dessa barn som sprang runt som galiningar med föräldrar och au pirer efter dem.
Vi åkte hem ifrån träffen vid 4 och då var vi alla trötta och varma. Speciellt jag då jag tog på mig långbyxor på morgonen, eftersom mornarna faktiskt är rätt kalla, i hop om att vi skulle hinna hem så att jag kunde byta om men det gick inte:/
När vi sedn kom hem fick jag ta med barnen ut då föräldrarna behövde städa huset lite inför kvällen så jag och ungarna hoppade på studsmattan. Eller lättare sagt de hoppade på mig och bombaderade mig med kramar och brottning. Konstig kombination? jag vet men det var rätt mysgt ändå:)
På kvällen hade vi gäster över på middag. De är nya i området och bilade hit med sitt flyttlast ända från Manhattan med en 20månaders bebis. Fråga mig inte hur de lyckaddes men här är de i alla fall. Barnen uppförde sig bra då vi alla var väldigt trötta efter den långa dagen så ingen orkade göra något bus som tur var. Huvudet fick äntligen möta kudden vid 12 och då checkade jag ut!
 
Söndag:
Idag planerade vi att ta det lungt med någon lättare aktivitet. Jag fick ta hand om barnen på morgonen helt själv i stort sett. Frukost och aktiviteter blandat med skyesamtal med mina underbara föräldrar (älskar er<3) sedan bar det av mot gymet igen. Vi spenderade omkring 3 timmar där. Först lite träning och sedan lite avslappning i poolen och jazzucin. Just nu är förälrarna på bio och jag har även fått ta hand om nattningen vilket går bättre för varje gång jag får göra det. Min kropp värker och det kommer förmodligen vara tio gånger värre imon men jag älskar det än då. Att äntligen få träna lite mer och verkligen trivas med familjen är en sån underbar känsla så det går inte att beskriva det mer än med ordet LYCKLIG! Imon är jag som tur var ledig så då ska jag äntligen sova lite och kanske dra iväg någonstans om jag finner någon energi 
 
Flickfotboll som sagt. Om man inte visste var bollen var så var det bara till och titta vart alla småtejer var:)
 
                                               Ja det är kallt på morgonen men värmen kommer så klart fram åt 11 tiden, Träning avklarad
                                               Mitt nya hem utanför hemmet
 
Mycket lyckad helg!
 
 
 
 
 
 

trött

Efter en lång och händelserik dig har huvudet äntligen fått träffa kudden igen. Är för trött för att berätta om dagen så det får jag göra imon men ni får iaf veta att jag fortfarande lever:)

FREDAG

Som de flesta vet så börjar halloween närma sig, inte minst här i USA. Och jag måste säga det att alla tar det på största allvar! Till och med denna familjen:) Så idag var det dags för att ta fram endel av dekorationen till trädgården. Vi kommer dock förmodligen och köpa mer då de inte tycker att det var tilllräckligt. Vad tycker ni? Hela entren är fylld med spindelnät med spindlar och små skelett kroppar. Plus att vi nu ha en kyrkogård i trädgården R.I.P 
Fredag i denna familjen innebär också filmkväll, så vi fixade lite mat till barnen och satte oss sedan och tittade på Charlie Brown och hans vänner. Bland annat gulliga snoopy. Familjen låg  bäddsoffan och jag fick fotöljen för mig själv. Men en stund kom dock grabben och la sig jämte mig ilket lede till att både jag och vm föll in i ett gemensamt aww^^ (övrig fakta kan ju vara att skaparen bakom denna film, Charles M. Schulz, kommer från detta område och de har statyer och annat kring han här i området plus att vps jobbarkompis dotter var med och gjorde rösten till någon av karaktärerna i filmen! respekt med så onödigt vetande så glöm det sista ni just läste;)) 
 
Var även i mataffären innan idag (vilken är väldigt lik svenska butiker men ändå så olik, ska ta med mig kameran nästa gång och visa hur det kan se ut) och fann en gratistidning med bland annat recept så nu skan jag kurra ner mig i sängen och se om jag kan få lite amrikansk insperation. Nattinatt
 

ledig

I dag hade jag en välförtjänt ledig dag! började med en löprunda på ungefär 2mils och sedan frukost och en underbar dusch. Fick även min amrikanska mobil och försökte lära mig den lite snabbt. Som tur är har den internet så nu slipper jag gå runt med två telefoner hela tiden!
 
För det mesta har ja gtagit det lungt men när barnen kom hem knackade killen på dörren och ville vissa mig några av sina leksaker. Sen berättade mamman att han hade frågat vart flickan var (jag alltså^^) och tillslut använde han mitt namn, något som de har haft lite svårt att komma ihåg men nu börjar de äntligen lära sig mitt namn:)
 
Myser också en hel del med denna underbara hund, Annie, och deras katt som kommer och går som hon vill mellan rummen
 
 

Andra, första jobbdagen

I dag var det som sagt första jobbdagen i denna familjen. Började med att hjälpa till och göra barnen redo för skolan, klä på dem kläder och servera frukost för att tillslut få in dem i bilen. Sedan åkte vi till skolan där jag och mamman släppte av mig och jag fick en underbar hejdå-kram av tjejen:) Väl hemma så satte jag mig och vm och pratade i typ en timme om allt möjligt. Att redan efter så här få dagar kunna prata så ledigt och öppet om i stort sett allt med henne känns riktigt bra.
Vid två tiden åkte vi för att hämta barnen och vm passade då på och presentera mig för barnens lärare och hon berättade att så fort killen såg mig från klassrummet så hade han blivit jätte ivrig över att få träffa mig (samma sak sa mamman att hon såg på morgonen då han blev som en helt annan kille så fort han såg mig, alltså något possitivt.) Väl hemma spenderade barnen och jag större delen av eftermiddagen vid poolen:) Sedan frågade mamman mig om jag kände mig så pass säker med barnen så att hon och hennes man kunde gå ut på middag och det gör jag verkligen. Så vid sju lämnades jag ensam med barnen och de var så söta hela tiden. Känns så skönt att barnen redan gillar mig även om jag vet att det kommer komma dagar då de inte kommer att gilla mig lika mycket men det får jag ta då. Nu njuter jag av dagen som varit plus att jag nyss fick reda på att jag har sovmorgon imon, vilket innebär att jag ska försöka komma in i rätt rytm då jag vaknat vid 5 typ de senaste dagarna

resan

Igår lämnade jag NY bakom mig. Efter att ha bott där i 5 veckor och 5 dagar så kom jag äntligen ifrån det. Jag fick skjus av Super shuttle. Jag var den enda som behövde skjus så föraren pratade med mig hela tiden. Han fick mig och skratta och det var så skönt att äntligen ha någon och prata med! Jag anlände sedan till LaGuardia flygplats vid 9, även om mitt plan inte skulle gå förens 13.35. Det var dock skönt att vara där i god tid för att kunna checka in lungt och bara vara. Hellre vara ensam på en flygplats än i ett rum hos människor som ändå inte pratar med mig. sen började flygresan. Vi mellanlandade i Milwaukee (fick dock inte gå ur planet men ändå). Sedan fortsatte planet til Los Angeles, men inte förens vi rest över otaliga berg! Vyn från planet var helt otrolig. I LA fick jag sen vänta en timme innan mitt nästa plan till San Fransisco åkte. Den resan tog bara en timme så det gick fort. Väl på flygplatsen så mötte jag upp värdpappan och det känds rätt direkt. Han frågade mig om resan och jag svarade glatt. Efter ha hämtat min väska så bar det av HEM. Men så klart så stannade vi vid Golden gate bridge för och ta lite foton och kolla på utsikten över SF. OTROLIG! Väl hemma så mötes jag av mamman med en varm kram och vi satte oss ner och pratade om resa, barnen och allt möjligt. även om jag var hur trött som helst så var jag samtidigt så pigg! Men tillslut fick jag ge mig och gå och lägga mig.
Morgonen efter så mötes jag av barnen pigga och glada och väldigt nyfikna. De frågade en massa saker och jag han knappt svara innan de hade en ny fråga. Det är väl så det ska vara när man är Au pair?! Nu är jag dock ensam i huset då familjen åkt till gymet så jag ska försöka ta mig ut och titta runt i området lite lätt:)
 
 
 
Skönt att lämna detta så kallade "hem",    Mike (min chaufför) var tokig i elektronik och superman.
 
Frukost efter att ha checkat in och fått boardingpassen
Vänta på flygplan och på flygplatsen
Milwaukee                                                Berg, berg och mer berg
Då har man åkt över Golden Gate Bridge och sen San Fransisco med alla lampor. bilderna är nte så tydliga men att stå och se det men egna ögon är något helt otroligt!
 Im home
 Vp frågade om jag gillade söta saker och gav mig två "kanelbullar" får nog vissa dem hur riktiga kanelbullar ser ut:)
 

Då var dagen här

Då har jag äntligen kommit hem, eller inte hem till sverige utan mitt nya hem här i USA. och nu undrar väl alla vart jag bor.... då kommer det nu, mitt nya hem är i Windsor Kalifornien! (ca 1h norr om San Fransico) och redan från första stunden då pappan möte upp mig på flygplatsen så kändes allt rätt. att sedan bli mottagen med öppen famn av mamman när vi kommer till huset stärkte bara känslan ännu mer. Barnen har redan gått och lagt sig och det ska jag också göra nu (klockan är ju enligt NY tid 2.13AM!) Skriver mer imon om hur resan gick och allt annat som kan anses väsentlig:)
Godnatt/godmorgon

Städning

Började dagen med en underbar springtur. Kan ju verkligen säga att det går lättare och lättare för varje gång jag springer vilket är skönt. Efter en kall dusch var det dags för att ta hand om det sista av packningen och städning. Detta var verkligen inte vad jag trodde när jag packade min väska i mitt svenska rum att jag skulle behöva packa ner allt igen så snart som nu. Jag kan väl ändå vara glad över att jag inte åker hem utan att jag fortsätter min resa här i USA. Hoppas bara att jag inte behöver pack igen inom denna snaraste framtiden.
Imon vid den här tiden så sitter jag äntligen på ett plan mot mitt dröm mål, så ni snart får reda på:)

Mums

Jag kan inte minnas när jag sisst uppskattade svenska pannkakor så mycket som jag gjorde i
dag! Helt underbart att få smaka lite av sverige och det var verkligen som att vara hemma i "mitt" svenska kök när jag satte tänderna i dessa godsaker:) mums! 
 

bo(a)r(d)ing

Idag har det regnat, regnat och regnat lite mer. Det känns nästan som om man är hemma i Borås igen. Som tur är så har det inte varit så här sedan jag kom hit och dit jag ska kommer det förmodligen inte heller att komma så mycket regn, om jag har tur:)
Då man inte jobbar så får man hitta på annat och göra och detta blev resultatet:
Fick ett mejl från flygbolaget jag ska åka med och i mejlet fanns det en boarding skola! haha självklart provade jag den och det slutade med att man fick skriva ner sitt namn och i nästa klick så fick jag ett sertifikat för att boarda plan?! haha jag är trött och för er som känner mig så vet ni att min humor blir hopplös när jag är trött men det är ända rätt kul :P
 
nattinatt

Hurtig

I väntan på att lämna denna staden så passar jag på och fortsätta med min träning. Sedan jag kom hit har jag tränat/sprungit tre gånger i veckan vilket faktiskt börjar ge resultat. Hörde innan jag kom hit att man vanligtvis går upp kg per månad men på en månad har jag istället gått ner ungefär 4 kg:) (tänk då om det fortsätter så resten av året) Så skönt att komma ut på morgonen innan man ska börja jobba. Denna veckan verkar det dock som om jag inte kommer att få jobba så mycket vilket förhoppningsvis kommer leda till att jag kan träna lite mer :)
 
 
 
Hemsk bilden men den bjuder jag på, ett 
bevis på att jag faktiskt tränat

emelieausa.blogg.se

skoltrött -> bli Au pair

RSS 2.0