Gott nytt år

2012 glider mot sitt slut och 2013 står och väntar även här i Kalifornien. Jag kan ju medge att jag har haft bättre nyårsnätter men vad gör väl det när min dag har varit grym och det samma kommer gälla om de komande dagarn. Sitter nu själv framför brasan och tv och tittar på hur världen har välkomnat 2013!

Mitt år har innehållit mer än vad jag kommer ihåg men det har verkligen varit ett grymt år. Jag tog studenten och fick fira det med min underbara familj och nära vänner, Jag tog beslutet att åka som aupair och kom även iväg. Det började dock som jag hoppades men när jag ser tillbaka så har allt ont haft något gott med sig. Jag lever, är lycklig och har två familjer som jag håller kär. En här och en otrolig familj hemma i Sverige som genom även detta år har ståt vid min sida i vått och torrt, nära och långt borta. Mitt nyårslöft är att njuta av varje sekund (även om det såklart kommer dagar som man bara vill hem), njuta av livet och bara må bra<3

Sista dagen på året, första dageni LA:)

Så igår kom vi fram till LA och huset som vi har hyrt medans vi är här. Till en början hade jag internet på datan men sen så försvan det av någon anledning i hela huset men nu har jag som sagt åter internet och är ikapp mig själv med bilder och info.
 
Vi valde att idag ta det lugnt och åka till stranden, japp, det är nyårsafton och vi spenderar den på stranden. Vi åkte till Orange County och Newport Beach:D Det var dock inte varmt nog att bada men jag doppade i alla fall mina fötter och ibland blev även benen doppade då vågorna blev höga nog:) Hela dagen spenderades vid vattnet och jag fick se åter en otrolig solnedgång!
("Disney or bust" vilket är typ go big or go home:), Tog färjan över till en ö i Newport som hette Balboa)
(Alla hade vi kul i sanden och solen)
(En fiskmås tog vår mat och min vp bestämde sig för att frsöka få tillbaka det, han sprang fram och tillbaka ett x-antal gånger medans jag och andra som såg han bara skrattade, palmträd finns förresten vart man än tittar!)
(Efter mycket lek behöver man mat och vi åt ute på piren med utsikt över havet och hamnen. Jag skulle helt klart kunna leva här och bara göra inget, med mat i magen lekte vi lite till och även jag klättrade upp i en av klätterställningarna:))
 
 
(Kvällen avslutades med ännu en fantastisk solnedgång!)

Och resan fortsatte...

Efter en kväll på stranden, en natt i en obehaglig säng så var vi åter på väg. Vi stannade till vid "Casa de Fruta" där vi alla fick springa av oss lite innan vi åkte den sista biten.
 
(Lek, spring skratt och underbara vyer!)

Santa Cruz

I lördags drog i mot LA. Vi åkte som tur var inte hela vägen på samma gång utan vi stannade till över natten i Santa Cruz. Där umgicks vi med vänner till famijen och jag fick se en av de finaste solnedgångar i mitt liv. Tydligen viasde det sig att det var en av årets bästa solnedgångar då det vanligtvis brukar vara mulet men nu var det relativt klart och de få moln som var på himlen fick alla fina färger av solen:)
(På avstånd er det ut som sälar men tittar man lite närmare så ser man att det är surfare, några lyckades, andra hade inte lika mycket tur)
(Stranden med barnen, skrev även mitt namn i sanden)
 
(En solnedgång som inte gör sig rättvis på bild! Man behövde stå där på stranden för att verkligen se det men ni får nöja er med dessa)

Juldagen

Så idag var de då äntligen även min tur att öppna lite julklappar:) Först blir man väckt av tjejen som kommer in i rummet och säger att tomten har varit här och innan man ens hunnit gå upp ur sängen så hör man hur de börjar öppna paket. Jag vet inte hur många gånger vi fick säga åt dem att lugna sig men det gick in i ena örat och ut ut andra. Tillslut var dock alla paket utdelade och öppnade:)
(Av mig fick de följande
Tjejen: barbie-disneyprinsessor i ballet outfit
Killen: hot wheels
Vm: Bodylotion+parfym och sjal
Vp: Parfym och new yoork yankess baseballslagträ med boll, hans reaktion när han öppnade NYY paketet var "YES Allright!". Alla verkade glada så det var ju tur det:)
 
Även jag har lyckats vara snäll nog i år för att få lite presenter. Smycke, bodylotioner, parfymer, eluppvärmd filt (mitt rum är kallaste i huset så det behövs) "windsor/california"-tröja, drömfångare och en personlig julgransdekoration. Resten av dagen spenderades med att sätta ihop dockhusen till barnen. På kvällen var det dock dags för julbord och jag hade mest inflyttande i vad som serverades. Det fanns köttbular och prinskorv, sill, skinka och janssons frestelse såklart! Och ja jag lyckades med janssonens så pappa, nu har du konkurrens:) haha! Även mac n' cheese och äggröra fann sig vid bordet.
 
Sitter nu i mitt rum med min goa filt om bena och bara njuter då jag har morgonpasset imon... Så godnatt, god jul och god fortsättning<3
(Vet inte om det syns men "tomten" har fortfrande lite problem med mitt namn, Elemie, hmm)
 
 

Julafton

Julafton glider nu även för mig mot sitt slut men jag har mer och vänta imon då vi här i Usa verkligen firar julen. Idag har varit en lugn dag med mycket skypande. Först blev det pappas familj och efter det mammas sida. Sist men inte minst skypade jag även med min underbara mamma som jobbat. Jag värdersätter verkligen sin familj och det jag har kvar hemma i Sverige. Men jag är också sjukt imponerad över att jag valde och leva ut min dröm och att jag fortfarande får göra det. (Om några timmar så har jag varit hemifrån i 120 dagar!!!)
 
På kvällen efter att jag köpt mina sista julklappar (blev tillslut faktiskt klar:D) så åkte vi hem och åt lite men efter det åkte vi runt i området och tittade på husdekorationer. Jag kan ju bara säga som min vp sa "vissa hus ger en nästan migrän!" Blink här, bling där olika färger och figurer och musik som matchar. Speciellt är också ett ord som min vm använde och jag kan inte hålla med mer. Bilderna tillägnar jag till min kära far, Tror du att du kan se till att vårt hus ser lika dant ut nästa år?
Ja vi har ju inte fått någon snö som sagt, Några av husen vi åkte förbi, skriva brev till tomten måste man ju göra men vad är det de ger han för mat? Kakor?! inte konstigt att Tomten är rund och go´
Bilden ovan och under är från 1 hus! Och ja det var det värrsta huset jag har sett!! Gris med vingar, krubban, karusell, sjö och renar med släde bland en massa andra ljus!
 
 

Efter regn kommer...

...vattenpölar? Japp man kan också se solsken men när man tar hand om barn så är det vattnet som marken inte klarat av att ta upp som är roligast. Kan ju helt klart erkänna att även jag hade rätt kul när vi spang runt i vattnet!

Idag fick jag även tillbaka min plånbok som jag varit utan sedan vi lämnade Tahoe (måndags). Jag tappade den på en frukostresturang och insåg inte det förrens vi var i Sacromento (två timmar bort) vi kunde inte vända om utan ringde olika nr för att försöka se vart den var. Tillslut fick vi prata med polisen som hade den och skickade den så snällt till mig. Tack och lov så var inget borta;) Men nu är den om sagt här i mina händer igen och jag kan äntligen åka och köpa julklappar imon:) Jag kan ju inte säga att jag är ute i god tid men så är det.

21 December 2012

Verkar som man överlevde ytterliggare en domedag! Även imon behöver man alltså jobba men vad gör väl det när det snart är jul:)

Tahoe dag3

Idag åkte vi som sagt hem ifrån snön och det var rätt skönt då det började regna. Större delen av helgen spenderades tyvärr inne men jag fick i alla fall se lite snö. Om jag tyckte att resan dit tog lång tid så kan jag ju säga att hemresan inte gick mycket snabbare. 8 och en halv timme tog det ungefär. Dock så stannade vi till vid IKEA i ca två timmar. Det visade sig att ingen av dem hade varit inne i en ikea-butik tidigare och de älskade det. Haha får väl en nota skickade efter att jag lämnat dom på allt de kommer att köpa där på grund av att jag visade dem en del av sverige. Käkade köttbullar med brunsås, potatismos och lingonsylt. Efter det köpte jag även med mig lite svenska varor så jag kan bjuda familjen på en någorlunda svenskt julbord. Lyckades också träffa en svensk som jobbade där bland matvarorna. Medans jag stod och mumlade på svenska frågar hon helt plötsligt om jag var från sverige. Det visade sig att hon själv jobbat i Sacromento som aupair för 25 år sedan och helt enkelt blev kvar. Vad säger ni om det. Ska jag sattsa på ett fortsatt liv här och kanske jobba på Ikea:P  
(Området vi var vid annordnade olympiska spelen, visserliggen var det 52år sen men vem bryr sig?. Ikea, jag sketchar för tjejen som blev ledsen när vi skulle åka men jag lovade att vi snart skulle tillbaka viket gjorde henne mycket glad! Min svensk mat, köttbullar, prinskorv, sill, pepparkakor, choklad, juleskum och julmust. Har även införskaffat mig två par nya skor, regnstövler och vinterstövlar.)

Tahoe dag2

Idag fick jag äntligen se lite mer av området, fast ändå inte. Då det har blåst och snöat mest hela dagen så valde jag och vm att ta barnen till spaavdelningen. Sagt och gjort så spenderade vi några timmar i vattnet. När de andra ansåg att de fått någ gick jag ut och badade. Ja jag är ju som sagt i Kalifornien fortfarande och då måste man ta tillfället i akt att bada ute, även om det är nära 0 gradigt här uppe i bergen. Efter att ha badat bestämde jag mig för att ta en rundtur på gymmet. Ja inte ens lite semester unde hålla mig borta från att träna. Även om de inte hade så mycket att göra så var det ändå skönt att kunna göra nått. Ligger nu här i bäddsoffan framför elden och ska snart sova. Imon bär det hem men jag och vm pratade lite innan och det verkar som om vi kommer komma tillbaka hit nästa år och då får vi hoppas att vädret är bättre så man kan ta lite naturbilder. Något som jag faktiskt inte gjort så mycket idag på grund av sikten och kylan. Kan ju även berätta att dessa barn inte riktigt föstår att man behöver ha lager och kläder när man är ute i snön. Tjejen gick ut med en för liten overall och inga strumpor i skorna och hoppade direkt i snön. Efter några minuter säger hon att hon är kall. Konstigt? nej men likt förbaskat ville hon inte ta på sig strumpor eller något underställ. Dock efter många om och men så fick vi i alla fall på henne strumpor men hon blev blött och kall lika fort som hon gick ut i snön igen...
 
(Vågar jag? klart jag vågade och här har ni bildbevis)
(Mysigt, nästan som hemma framför den öppna spisen men bara nästan)

Pappa

Grattis underbara pappa på din födelsedag. Tillsammans finns det inget som vi inte klarar av att ta oss an.  Vare sig det gäller att byta motorn i min bil, packa inför någon tokig resa så gör vi det tillsammans. Vi skriker båda som tjejer när vi ser råttor men vad gör väl det när vi har varm choklad och kaffe att återhämta oss med. När vi är tillsammans vet man aldrig vad som kommer och hända näst. Ena sekunden kan vi vara hemma och gå varandra på nerverna och i andra är vi på vägen mot gud vet vad. Mora, Leksand, Gävle, Gränna eller Gnosjö. Avståndet spelar ingen roll, vill vi dit så åker vi bara. Du och jag tillsammans, föralltid!<3

Tahoe dag1

Idag åkte vi som sagt till Tahoe som ligger normalt sett tre timmar ifrån Windsor. Men när man reser med barn så går inget som det ska. En resa som bodde gått relativt fort tog närmare 7 timmar! Japp en tre timmars tur blev mer än dubbel så lång. Vi stannade för mat, köpa vinterskor, toa, tanka däckkedjor på och av. Kändes verkligen som om vi ALDRIG skulle komma fram men nu är vi som sagt här:) Har också äntligen börjat få lite julkänsla med snön som är runt oss. Var dock rätt mörkt ute när vi kom fram så jag har inte sett så mycket än men det kommer jag och göra imon. Tills dess får ni nöja er med dessa bilder.
 
Imon är förresten ingen vanlig dag hemma i Sverige... skriver mer om det i nästa inlägg:) God natt 
(Snökedjor på, Lek inne i bilen med mindre utrymme än vad jag hade föredragit men roligt hade vi, tack och lov för barnens nexus!!!)
(Snö, snö och mer snö:D)

Tragiskt!

Idag är det en mörk dag i Amerikas historia! En helt vanlig fredagsmorgon, många glada och förväntansfulla barn blev avsläppta vid skolor överallt i landet och i världen men i Newtown, Connecticut, skulle dagen bli kort och hemsk. Omkring 9.40 fick föräldrar i denna stad ett robotmeddelande om en misstänkt skolskjutning. Denna hemska nyhet var sann. Det var ingen övning eller ett dåligt skämt utan någon hade faktiskt tagit sig in i en skola och skjutit mot barn och vuxna. Alla skolor i delstaten stängdes direkt ner och föräldrarna fick komma och hämta sina barn. Men för föräldrarna till 20 barn väntar något otänkbart. De kommer aldrig mer att få köra sina barn till skolan, de kommer aldrig mer att få hämta sina barn från skolan. Deras barn kommer inte att få växa upp, lära sig saker, ta studenten, ha egna barn, gifta sig och allt annat de bodde få göra men inte kommer att kunna göra då deras liv idag fick ett slut. Barnen i fråga är mellan 5 och 11 år och även ett flertal vuxna miste idag sitt liv på grund av att en människa med vapen. Dödssiffran är ännu osäker och olika källor har olika siffror i antalet vuxna som dog men troligen var det 6 vuxna (rektorn och kurator och andra som jobbar på skolan). Min tanke går till alla barn som överlevde och alla föräldrar, släkt och vänner till de döda. Känslan jag fick när jag såg "mina" barn komma utspringande efter skolan idag var obeskrivlig och jag var så glad över att kunna krama om dem när vi äntligen kom hem till tryggheten. Med tanke på att de är i samma ålder så blev man extra tagen av dagens händelse!
 
Så jag har för mig att jag tidigare nämnt att jag skulle till Santa Cruz i helgen men nu ska vi istället åka till Tahoe och snön över helgen:) Kan ju hoppas att man får lite julkänsla medans man är där... Bilder kommer
Godnatt och krama era nära och kära lite extra nästa gång du träffar dem<3<3<3<3<3<3

Udda

Idag när jag och vm väntade på barnen så började hon helt plötsligt prata om droger och dess inverkan på kroppen. Det visade sig även att när hon var ung så provade hon olika droger (som tur är slutade hon i tid) och frågade om jag någonsin provat. Det är väl inget normalt samtalsämne mellan en au pair och hennes vm eller? Men det är väl så det blir när man bor i ett land som stat efter stat tillåter marijuana...

Skulle egentligen jobba på morgonen imon men fick nyss reda på att jag har ännu en sovmorgon imon:D Alltid välkommet!

Uppdatering

Oj, nästan en vecka sedan jag skrev här nu... Ibland är det jätte kul och blogga men så kommer det perioder då man bara inte orkar skriva nått mest för att det inte händer så mycket. Jag jobbar, tränar och skypar mest hela tiden så det är inte så mycket att skriva om. Kommer dock att göra lite mer nu veckorna framöver så jag hoppas att jag kommer ihåg att även uppdatera här:)
 
Så vad har hänt i veckan? Inget spektakulärt. Var downtown i torsdags för att se när de tände träden och se lite framträdanden, men vi såg inte så mycket av det. Jag fick mig dock en tankeställare om hur det kommer och bli när vi åker till Disneyland om 3 veckor med barnen och hur de kommer att springa omkring som galningar med oss vuxna förhoppnings tät bakom dem. Det kommer verkligen bli intresant och se hur jag överlever den veckan!
 
Nästa helg ska vi åka till Santa Cruz för att besöka några vänner till familjen.
 
Bilder ifrån trädtändningen, tjejen började frysa efter ett tag och då vi kom bort ifrån resten av familjen som också hade hennes jacka vilekt resulterade i att jag gav henne min jacka och jag fick då gå runt i t-shirt. (Det var inte lika varmt på kvällen som det är på dagarna med runt 15-20 grader men jag överlevde, Öppnade min första lyckoönskningskaka och min spådom verkar ju lovande:) Byggde "pepparkakshus" på en fest vi gick till igår, killen frågade direkt efter att han var klar om han fick äta upp det och satte genast tänderna i huset och dess dekoration
 

Regn, regn, regn...

Jag som trodde att jag kommit till soliga Kalifornien börjar nästan fundera om jag istället hamnat på Svensk mark men så hör man om all snö som kommit där hemma och det har vi i alla fall inte här. Regnet som i vanliga fall inte bruka komma förens i januari, februari har redan kommit hit och det med besked. Sjöar bildas där det inte ska vara sjöar och vägarna är översvämmade (fick min första riktiga vattenplaning idag och det var riktigt läskigt(!)). Man märker verkligen att denna stat inte är känt för nederbörd då ingenting är byggt starkt nog för att klara "lite" regn. Men vad gör väl det jag är glad ändå:)

Började dagen med träning, sedan skypade jag men mina föräldrar och min kusin och hennes dotter (lite med hennes pojkvän också;)) som var hemma oss mina föräldrar. Riktigt underbart att se hur glad Alva blev över att se mig (även om det kanske inte var mig hon blev glad över att se men man kan ju alltid hoppas!) Tänk att hon redan är ett halvår gammal. Tiden går så sjukt fort här samtidigt som det ibland känns som om den står still.

På kvällen drog jag ut för att käka lite med några andra tjejer och det är ju alltid trevligt att träffa nya människor, speciellt när alla går igenom samma sak.

Nattinatt/Godmorgon

1:a advent

Idag är det första advent. När jag vaknade hade vi ingen adventsljusstake men jag åkte direkt och köpte en. (Kom inte upp dock förens på kvällen men bättre sent än inte alls!!!) Idag har jag åter igen tränat (jag har aldrig tränat så intensivt som jag gör nu och jag älskar det:)) Egentligen skulle hela familjen åka men just när vi skulle sätta oss i bilen fick tjejens temperament sig en törn och det slutade med att vm fick stanna hemma med henne medan vi andra drog. Hemma igen började juldekorationen. Vi gjorde pepparkakshus eller rättare sagt satte ihop det färdiggjorda. Jag vet att jag inte är bäst på att göra pepparkakshus men detta blev så inte fint! Jag började med att sätta ihop det och sen när barnen skulle dekorera så hamnade dekorationen överallt! Hela taket täcktes totalt! Endel hamnade också på väggarna och golvet. Käkade lite pizza och sen började vi med granen. Jag har aldrig sätt på make så mycket ljus de hade, och ändå hade de inte i alla slingor som tur trasslet var dock ett faktum. Mer dekoration kommer imon:) Familjen har också gett mig min första julstrumpa som nu hänger i mitten bland de andra strumporna plus att jag förlorade min första kamp med önskebenet från kalkonen förra helgen:) 

Julgran!

Idag väckte tjejen mig 7.15! En timme tidigare än vad hon brukar:/ jag kan ju inte säga att jag var särskilt glad men då jag insåg att jag vaknade upp med mitt huvud liggandes på hundens mage fick jag mig ändå ett skratt:) Tog hand om barnen ett tag och fick sedan gå till baka till mitt rum för att vila lite och skypa med mina föräldrar. Drog sedan och tränade för att efter det köpa gran. I vanliga fall brukar familjen åka till en granfarm och hugga sin egen gran men i år valde de att åka till en butik med färdighuggna granar. Alla granar var minst två meter höga och så tätta att man inte såg stammen. Det är annat jämfört med granarna som finns att köpa hemma i Sverige, även om jag saknar att försöka hitta den minst spinkiga och krokiga:) När vi skulle åka därifrån fick flickan helt plötsligt fnatt och började skrika och argumentera emot föräldrarna. Vi satt i bilen i nästan 30min utan att hon satte sig till rätta. Tillslut tog pappan henne i famnen och satte sig bak i bilen och bara höll om henne. Hon fortsatte skrika även när vi kom hem men det avtog efter ett tag och efter att hon spenderat lite tid för sig själv var hon åter sig lik och myste me mig framför brasan. Granen har inte tagits in än utan det ska vi göra imon och jag försöker förbereda mig på dekorationerna som kan komma. Bilder kommer imon, jag lovar. <3

emelieausa.blogg.se

skoltrött -> bli Au pair

RSS 2.0