Bra avslut

Känns bra och avsluta dagen med att springa 10min och sen göra styrkeövningar i 30 min och avsluta med att hoppa i poolen. Det är fortfarande 22 grader varmt ute (klockan 21.00) och jag är nu helt slut. Hoppas ni har det bra där hemma<3

my sweet boy:)

Efter en vecka med bloggande varje dag så bröt jag trenden när helgen kom. Varje kväll som jag ville blogga försvann internetet och jag orkade inte starta om det. Har redan startat om det tre gånger den senaste timmen så vi får se om jag får iväg detta...
Helgen var som de senaste helgerna
Fredag: jobba, till biblioteket, gymmade, hem, filmkväll, sova
Lördag: Hiking upp på ett högt berg, 2730feet (830m högt) och 13km lång! Det kändes i benen när jag var klar! När jag kom hem hoppade jag i poolen som inte var uppvärmd (ca 22C) så det var riktigt uppfriskande! Grillade på kvällen och hade det allmänt trevigt.
Söndag: Zumba (mina ben värker ännu mer) sen slappa lite med skypande med mamma och pappa. Sen tog jag hand om barnen från 2 till 7. Vi lekte i solen, ca 27-30 grader. Vid femtiden gick båda barnen in i sina rum och lekte/vilade vilket gjorde att jag bestämde att vi skulle flytta läggningen till 7 då de verkligen var trötta. Det tog som tur var inte lång tid innan båda sov och jag fick tid för mig själv.
 

Förberedelser

Lång men lugn dag. Tränade lite vatten aerobix då jag skippade träning igår då jag inte kände mig så kry för zumba på kvällen. Har nämligen börjat få en irriterande rethosta de senaste dagarna. Idag var den dock lite bättre så jag valde något lätt.
 
Hem sent, barnen i sängs och sen satte jag och vm oss ner och började skriva inbjudningskort till barnens klasskompisar. De fyller ju som sagt snart år och jag kan ju helt klart säga att det börjas i tid med förberedelser. Vi började ungefär en månad innan kalaset och det var tydigen i senaste laget. Vi kommer verkligen och gå in stort med hoppborg, poolparty och en massa annat! Lite skillnad från ens egna kalas när man var liten. Vi skrev i alla fall inbjudningarna idag och i och med att de är tvillingar men förtjänar att behandlas som individer så görs allt dubbelt. Jag skrev 22 inbjudningar och vm skrev 22st. Min hand fick kramp efter de 5 första typ så nu ska jag snart sova. Först ska jag dock titta på en skräckis. "Carrie",(en film baserad på boken "Carrie", som är skriven av Stephen King). jag läste nyligen boken och tyckte den var riktigt bara och vill avsluta den med filmen och se vilken version som jag tycker är bäst.
 
<3

Tandfen

Efter att tjejen länge har haft lösa tänder så föll idag den första tanden ut. Vi hade åkt hem för att packa lite fika för att åka till en park. Hon sa att hon ville ta med sin tandask ifall hon skulle tappa någon tand. (Hon har gjort detta rätt ofta den senaste tiden då hon haft två extremt lösa tänder!) Vi packade in allt i bilen och åkte iväg. Det första som händer när vi kommer till parken och hon stiger ut bilen så tjuter hon "I lost a tooth!!!" Jag och vm blev så glada och började fota en mycket chockad och glad tjej:D Jag minns själv hur glad jag blev när jag tappade min första tand, dock så mins jag att det blödde rätt mycket men så blev det inte för tjejen, den bara hoppade ur munnen och hamnade i hennes hand:) När vi väl kom hem så skulle hon lägga tanden under kudden men då hittade vi inte tanden någonstans. Vi letade som dårar i hennes rum, hennes väska och i bilen men vi fann den ingenstanns! Tillslut gick mamman in och tog bort alla filtar från tjejens säng och pang så föll den till golvet. Det var extremt tur för hur kan tandfen komma om du inte har en tand att ge henne;)
 
Vi var som sagt vid en park hela dagen idag. Började med att mata fåglar och sedan leka tills vi inte orkade med det mer. Väl hemma igen var det bara till och göra sig iordning för natten. Passade även på att få baren och städa upp lite lätt i huset. När man hjälps åt går det mycket fortare och om man försöker att göra det så ofta som möjligt så blir det som tur inte så mycket som behövs göras varje gång:) Visst är jag smart:P Inte för att jag själv tänkte så när jag var 5 men man kan ju alltid försöka föregå med gått exempel och hoppas att de lär sig.  
(En fantastisk dag med fantastiska barn!)
<3

Kamp och vuxentankar

 
Om jag inte lägger mig först i min säng så tar Annie (hunden) större delen av min säng. Hon må sött och gossig men hon kan verkligen bre ut sig i en stor säng trots att hon är så liten som hon är. Samma sak kan ske på morgonen, ligger man på ena sidan tar hon snabbt över sängen så man får anpassa sig efter henne;) Haha jag vet att jag bara kan flytta henne så jag får väl skylla mig själv.Hon är så söt när hon sovere så jag vill inte störa henne, oftast flyttar hon ändå på sig efter ett tag så jag får tillbaka "min" säng!!!
 
Idag hade jag ännu ett samtal med min vm om hur jag kommer att göra när mitt år är över. Vill jag stanna eller vill jag åka hem?! Jag har länge inte tvekat över att åka hem när mitt år är över, visst jag vill resa någon vecka efter att jag är klar här i Usa men planen har alltid varit att komma hem till Sverige någon gång i september. Men sen så tänker man på vilken underbar familj jag jar kommit till här och det känns konstigt att jag en dag, väldigt snart, ska lämna dem. Så skulle man kanske stanna här ett tag till? Tanken har inte riktigt funnits i mitt huvud tidigare men nu ha tanken väckts. Men än så länge är det inte särskilt sannolikt (så ni kan andas ut mamma och pappa)
Även om det känns läskigt att komma hem igen för gått, att verkligen stiga in i vuxnvärlden så är det också rätt spännande. Mitt är som au pair har på sätt och viss varit mitt sätt att rymma från verkligheten samtidigt som jag utvecklas som person på alla möjliga sätt. Jag har nu kollat runt lite på Ikeas hemsida och jag längtar så sjukt mycket efter att komma hem och få möjligheten att inreda min egen lägenhet. Dock kommer jag nog att bo hemma ett tag till men inom några år hoppas jag på att jag mitt egna hem där jag kan bestämma.
 
Det känns som om jag tänker mer och mer på detta ju närmare jag kommer slutet av mitt år. Jag har trots allt bara sommaren kvar sen är jag hemma:O haha men denna sommaren kommer vara fylld med äventyr och jag längtar så tills det börjar!
Samma stad, samma tjej olika tankar...
<3
 
 

Vad hände med våren? :)

Ja tro nu inte att vintern har kommit för jag tror nog inte människorna här vet vad vinter verklign är. Jag kom hit, det blev en chockartad värmevåg (två gånger om jag inte minns fel) sen kom våren och lite höst förra månaden, vår igen och nu har vi i stort sett gått över till sommar! Det är nästan så varmt att man inte kan vara ute, men bara nästan! Jag älskar värmen även om lufen just nu står helt still. Ingen bris eller skugga där man kan svalka sig men jag antar att det är därför man har en pool. Dagarna framöver kommer i stortsett spenderas vid poolen (eller något annat vattentillhåll) men jag klagar inte. Det är så här det ska vara när man är au pair;) I går var en fantastisk dag, Zumba på morgonen, vilade lite och sen spenderade jag och barnen tre timmar vid poolen ínnan vi gjorde oss i ordning för att åka till några vänner på barbecue. Det är dagar som denna som jag är så enormt tacksam över att jag lyckades ta mig igenom rematchen och inte blev kvar där eller gav upp och åkte hem. Jag var fast besluten att leva min dröm och det är precis vad jag gör nu, varje dag!!! Mamman i familjen som vi var hos på kvällen gav mig en långklänning från billabong (de har verkligen blivit mina vänner också för vem ger någon en klänning gratis?!).
 
Idag började en ny vecka och jag började den på bästa sätt med kickbox. Sen körde jag min vm till hennes jobb på gymmet för att sedan spendera lite tid och pengar på shopping:D Eftersom jag inte fick köpa nått när jag var inne i SF förra helgen och har faktiskt inte handlat så mycket här så ansåg jag att jag förtjändade detta:) Nu längtar jag tills nästa gång jag kan hinna med lite shopping.
Kvällen var lugn och barnen gick till sängs tidigare än vanligt då värmen verkligen tar på energin.
 
Hoppas ni njuter där hemma av eran så kallade vår;)
 
 
 

Hiking uppdatering

Då har jag klarat av hälften av hikingklassen. Jag ville redan efter första vandringen lägga upp bilder men av någon anledning är jag fortfarande inne i en "bloggtorka". Inte mer att göra åt det än att hoppas på att jag blir bättre;)
Det är riktigt kul att vandra runt i parkerna här. Utsikterna är fantasktisk värmen är hög och människorna är trevliga. Kan inte begära så mycket mer. Jag var till en början nervös över om jag skulle orka med då det vissat sig att vissa har gått denna klass i flera år (de gör en varje årstid de senaste 15år typ). Men jag är snabbare än de flesta vilket ger mig tid till och fotografera lite. Nu dock när jag tittar på de flesta så är många suddiga:/ vissa är dock fäldigt fina men som jag sagt innan. Bilderna är ingenting jämfört med när man ser det i verkligeheten men ni får nöja er med dessa:)
 
Hiking 1 Foot Hill Mountain
 
 
Hiking 2 Sonoma Lake
 
Hiking 3 Jack London
(Bilden till höger)Detta var en gång en vacker sjö men nu skulle jag inte vilja bada här.
 

San Francisco<3

Alcatraz

Hopp

Dagar som idag ger mig hopp om att jag en dag kommer lyckas som mamma. Jag gick upp med barnen, tog dem till skolan, tränade lite kickbox sen hem och vilade lite snabbt. Sen var det dags igen. Började med att se efter grabben medan vm tog tjejen på balletträning men efter det kom de hem och jag fick ta över medan vm åkte och jobbade (ja hon "jobbar varannan dag nu). Och jag måste säga det, barnen var små änglar idag! De hjälpte mig och städa upp deras saker utan att jag behövde tjata. En gång och de gjorde som jag bad dem plus att de "städade" sina rum. För femåringar så var det helt klart godkänt vad gäller städning. Detta gjorde mig enormt stolt och gav mig möjligheten att tvätta och organisera lite i grabbens rum.(Kanske kommer ta tjejens rum imorgon) Böcker, målarböcker och allt möjligt kom äntligen på rätt plats. Nu får vi bara se hur länge det är fint;) Middag, barn och sedan läggning med godnattsaga och jag kunde avsluta dagen med ett stort leende:D
Imorgon har jag sovmorgon plus att vi ska på teater, skönheten och odjuret.
Om jag klarar av att ta hand om någon annans tvillingar idag så kommer jag förhoppningsvis en dag och klara av och ta hand om mina egna barn. Så mycket som jag fick gjort idag tror jag inte jag sett min vm hinna med på typ en vecka! ;)
En dag har jag min egna bebis och jag längtar så efter den dagen. Som tur har jag ju kusinbarn som jag kan låna när jag kommer hem igen eller:)


Hemma har det också hänt endel de senaste veckorna. Min grymt duktiga bror är en riktig idrottskille. Han spelar just nu innebandy och har åter börjat med gokart. Hans innebandy lag etaberade sig upp till div 1. Kan ju tillägga att sista matchen så var Hampus en av målskyttarna. Han gjorde inte mindre än 5mål!!! Sen var han också i Klippan, Skåne, i helgen och körde sin premiärcomeback i gokart. Efter att inte kört på typ 4 år så väljer han att börja igen när jag inte är hemma. Fick blandade känslor när jag fick reda på detta men främst så är jag glad så länge han gör det han tycker om! Även om det ty inte varit en enda gokarttävling som jag inte hängt med på så får det väl gå, jag har till och med tittat på fler tävligar än han, specielt klippan cup som var tävlingen han åkte i helgen. Nåja för att komma till saken så kom han 7a av 25 förare. Mycket bra tycker jag med tanke på tiden han varit bort från tävlandet.
Kan helt enkelt säga att jag är mycket stolt över och ha dig som lillebror Hampus<3

Spring break

Vårlovet börjar äntligen gå mot sitt slut. Vi har inte gjort så specielt mycket men jag har ändå jobbat näst in till hela tiden. Mycket på grund av att vm håller på och ska starta ett eget företag och det öppnar imon, 1 April. Jag och barnen har dock försökt och få tiden och gå på bästa möjliga sätt. Vi har haft playdates, träffat deras faster och kusin på tre månader, byggt slott, badat och jag har såklart tränat. Det är så skönt att vara tillbaka i gymmet efter lite uppehåll. Sjukt hur beroende man kan bli av att träna, hade nästan abstinens sista dagarna i Sverige då jag inte "tränade" något. Visst gick jag mycket men det är något specielt med att ta på sig träningskläderna och se hur svettig man blir efter ett pass. Då kan jag vara nöjd med mig själv!
(Vi planterade morötter, blommor och vattenmelon. Får se om något lyckas)
 
Den 24 Mars var jag och tjejerna från au pairgänget ute på en hike. Kommer snart börja ta hikingklasser för att se lite av området och då kommer jag ha kameran i högsta hugg så bered er på "mycket" naturbilder:)
(De flesta från vårat gäng)
Föredetta Indianmark, Hananja posar fint för kameran)
(En ödla, men det kanske är svårt och se)
På kvällen tog vf med mig ut på middag för att fira min födelsedag:) Vi åkte till en all american restaurang. JAg har aldrig sett så stora hmburgare som de serverade där. Men som min vp säger "En riktig hamburgare kan man inte få i sig lätt med bara händerna" och det stämmer verkligen. Jag har provat lite olika hamburgerestauranger och den ena hamburgaren är större än den andra. Inte konstigt att majoriteten av den Amerikanske befolkningen är överviktiga. Själv klarar jag knappt av en halv portion innan jag måste be om en låda för att ta med mig maten!
(OVAN: Min burgare. UNDER: Min vp burgare med nötkött, pulled pork, bacon, och kycklingvingar. Kan ha gömt nått men ni fattar, de är STORA!!! )
(Jag kunde inte ens stänga min låda så vår servetris fick ge mig ett gummiband! Förstår ni nu!?)
(Överallt på väggarna fanns det rolig tavlor, en riktig amerikansk känsla fick jag här och jag kommer verkligen och komma tillbaka)
Helt plötsligt hörde jag hur någon började sjunga HAPPY BIRTHDAY! Då kom personalen in med glasstårta och jag blev så glad och överaskad:D Helt klart en underbar familj jag bor hos och det går inte en dag utan att jag glädjs åt att vara au pair och framförallt att jag bytte familj. Visst jag har mina dagar då jag frågar varför jag gör detta men så kommer det stunder som dessa som är sådana tydliga svar. Jag älskar barn och jag älskar USA. Detta är jag som förverkligar min största dröm och lever livet!
(20 år and still happy as a kid)
(Tårta på tallriken, underbart värdbarn, vad mer kan man begära?)
 
 

emelieausa.blogg.se

skoltrött -> bli Au pair

RSS 2.0