Lätt hjärnskakning

Helgen som var var jag och vp ensamma med barnen medan vm åkte på lite semester med en vän. Allt gick bra och på söndagen började jag dagen med zumba på colleget i Santa Rosa. Glad och pigg kom man hem och möts av glada barn. Jag går upp duschar och rätt som det är hör jag tjejen börja gråtta. Jag tänker inte mer på det då vp är med henne, utan fortsätter och ta på mig kläderna. Sedan knackar han dock på dörren och då visar det sig att tjejen slagit upp ett jack mellan ögonen och han behöver min hjälp med att trösta henne och hålla henne medans han limmade ihop jacket. Det var inte mer med det. Jag gosade med henne och vi tttade på film. Efter ett tag så råkade någon av barnen släppa in katten och då hon bajsar på kläder som ligger framme har vi henne ute så mycket som möjligt. Jag skulle då släppa ut henne och just som jag släpper ner henne och samtidigt har huvudet ute så stänger tjejen igen dörren med all kraft hon har. Mitt huvud kläms då fast och det gör så in i h*lvete ont. Vp ser allt och hjälper mig som tur med is och värktabletter. Han skickar upp mig till mitt rum för vila medans han tar med barnen till gymmet så jag får vila lite. Väldigt skönt! (Skämtade med vp att först skadade tjejen sig sedan jag nu är bara frågan om vem som ska skada sig härnäst men han bara INGEN skadar sig mer nu!) Har int i huvudet hela dagen och på kvällen har vi gäster över. En av dem jobbade med, ja jag vet inte vad det var hon egentligen jobbade med men det innebar typ att om någon varit i en bilolycka så kan hon flytta tillbaka skalbenen där de ska vara med hjälp av ryggmärgsvätskan. Så jag lägger mig på golvet så hon kan massera mitt huvud och det första hon frågar är om jag varit i en bilolycka nyligen. Jag bara nej aldrig men jag fick en rejäl smäll från dörren som sagt. Iaf efter lite masserande så börjar det brännas som bara den bakom örat och då visar det sig att jag haft en nerv som varit i kläm men nu "befriats". För att avsluta denna hemska insident kan jag ju säga att det funkade och nu har jag näst intill inga käningar och jag är lycklig för jag har fått tillbaka min kamera igen (se tidigare inlägg)
Godnatt
36Dagar kvar:D

Lyckligare än lyckligast!

Ja så kan man beskriva min känsla när jag fick höra att min vm hittat en kamera! Jag har ju som sagt letat efter min digitalkamera utan större framgång och hade nästan gett upp när det helt plötsligt kom fram att idag när hon städat i garaget hittat en massa saker från vår resa till LA. Där ibland min kamer. Hon trodde först dock att det var en leksakskamera och la den bland barnens leksaker men när jag sa att det var min riktiga efterlängtade kamera tog hon fram den och gud vad lycklig jag blev. Alla bilder från Hollywood som jag trodde jag gått miste om fanns i huset hela tiden:D så här får ni gotta er med lite bilder. (Bilderna på Hollywoodskylten är inte så bra då zoomen inte är så bra men jag har iaf sett den nu;))
 
 
Först började vi dagen med att titta på förhäxadhuset= glädje! sedan var det stjärnornas tur. Pappa jag träffade inte Cameron i verkligheten men jag fick iaf se hennes stjärna och det är ju alltid något:) Så fort vi såg scientologyskylten sa vp "va de finns på riktigt" haha. Och efter att ha åkt ca en timme upp för bergen så såg man snö ligga lätt på marken, snacka om kontraster!

Sunset

Ja igår så "firade" jag 150 dagar i USA. Planerade då att lägga upp ett inlägg med bilder ifrån i måndags då det var Martin Luter Jr day här och barnen var lediga från skolan. Vi spenderade förmiddagen hemma men på eftermidagen åkte vi till kusten och jag fick se ännu en otrolig solnedgång. Man kan verkligen aldrig tröttna på solen, vatten och landskapet som finns här. Den helgen hade de tydligen några av årets största vågo här på västkusten. Vågorna vid Bodega var runt 3m höga men mer söderut är vågorna runt 3 gånger så stora. De skulle alltså kunna skölja bort ett tvåvåninghus hur lätt som helst. När man står vid stranden och ser dessa vågor förstår man knappt vilken kraft och makt vatten och framförallt havet har. Man kan inte kontrollera det på något sätt. Bara stå brevid och vara helt förtrollad.
 
Jag kan ju då också meddela att jag den 9 Mars kommer komma hem till Sverige för att ha lite semester. Känns så konstigt att åka hem och ha semester men det ska bli sjukt skönt att komma hem en vecka och träffa familj och vänner igen! Saknar er alla sjukt mycket!
Det kunde gå från att vara helt stilla till meter höga vågor på några sekunder
Denna gång är det inte surfare som ni ser utan faktiskt sälar och uttrar.

Udda besök

En helt vanlig lördagskväll och jag vaktar barnen medans föräldrarna är ute och umgås. Barnen tittar på film och jag slappar. Helt plötsligt hör jag någon knacka på dörren. Jag går och kollar om jag hörde rätt då klockan är runt 6. Jag öppnar dörren och där står en man i morgonrock. Det visar sig att det är grannen som låst sig själv ute medans han och hans fru badat i deras jacizzi. De har inga nycklar och ingen telefon. Snäll som jag är får de låna våran telefon. Jag skrattar så mycket när jag ger den till han, som tur är är han rätt skämtsam om situationen och säger typ att han inte är en galning och att han vanigtvis inte går runt i morgonrock. haha det kommer jag och leva länge på;)
Imon börjar jag på college eller i alla fall så börjar jag ta zumbalektioner på college något nervös men ändå inte. Åkte förbi idag och kollade så att jag hittar så det ska nog inte vara några problem:)
Peace out<3

Pippi, kickboxning och magsjuka

Så kan man enklast sammanfatta de senaste dagarna. Hittade en pippi långstrump film på biblioteket och tog med den hem och visade för familjen. Föräldrarna visste självklart vem hon var. Trodde de iaf. De på står sig inte veta att hon kommer från Sverige och våran kära Astrid Lindgren! Fick ta ett redigt snack med dem och förklara att hon inte är engelsk eller amrikansk utan faktiskt svensk. Lite roligt är det ändå att de såg henne när de var små:)
Gick igår på mitt första kickboxningspass (då jag tog barnen till skolan så passar man ju också på och träna lite på morgonen). Det var sjukt kul och jag kommer definitivt och göra det igen. Så fort min träningsvärk har gått över för gud vad ont jag har haft i kroppen idag! Men det är väl ett gott tecken på att träningen funkade och att jag använde muskler som jag inte tränat för och inte riktigt visste att jag hade kanske;)
Imorse vaknade jag upp som vanligt efter sovmorgon vid 9tiden. Skypade lite med mina föräldrar men när jag gick ner för att äta frukost ser jag att tjejens ryggsäck fortfarande är hemma. Jag går till köket och där finner jag bådas lunchväskor. Funderade ett tag på varför dessa var hemma. Gjorde min frukost, gick upp och just som jag ska till och messa vm så skriver hon till mig att hon är på väg hem frfån doktorn med tjejen. (Killen är dock i skolan) Det visar sig att tjejen vaknade upp och spyde och fortsätte göra det hela morgonen. Vm tog henne till läkaren och de säger att hon har något virus i sig. Vm är nu dock orolig att det ska leda till influensan som endel barn har dött av här. När de kommer hem sover tjejen och jag pratar lite med vm. Tillslut åker jag och tränar lite snabbt för jag vet att eftermiddagen kommer bli hektiskt då vi ska vara barnvakt och behöver komma ut från huset lite. När jag kommer hem så har tjejen kvicknat till en hel del och vi bestämmer oss för att baka lite. Men det slutar med att hon helt plötsligt stelnar till och värk i magen. Resten av dagen spenderar hon framför tv och är het utslagen. Hon ligger just nu med 40 graders feber och alla är vi oroliga för henne. Dels att vi andra också ska få det hon har men också att hon gick från dålig till okej och nu är ännu sämre. Hoppas på att allt blir bättre tills imon.

Där fick ni en snabbis av vad som händer här. Har insett att vintern inte är en så rolig tid att blogga under. Det händer inte så mycket, om man då inte åker iväg och har nått att blogga om på det sättet, men överlag är det en rätt tråkig period här. Regnigt och lerigt. Ingen snö att leka med och i. Snart kommer dock våren och då kan man göra mycket mer ute och då kommer förhoppningsvis bloggandet och öka men tills dess får ni stå ut med halvdant bloggande, det betyder inte att jag glömt er där hemma;)

Tjejtid

Då var denna skolvecka över och helgen väntar åter. Efter att ha hämtat barnen från skolan och åkt hem en stund bestämde jag mig för att ta med mig tjejen till biblioteket för att hyra lite filmer inför fredagsmyset. Efter det gick vi till BR, en berömd glasskedja och gottade oss lite. Amerikaner är helt besatta med att veta hur mycket kalorier de äter hela tiden så i varje meny på restauranger så skriver de hur mycket kalorier maten innehåller. Visst det kan vara bra ibland men när man ska äta glass vill man inte se hur pass onyttig man faktiskt är... haha tur är väl då att jag tränar som jag gör och att jag åter ska träna imorgon:)
Efter att vi gottat oss ett tag så åkte vi runt i staden och gjorde lite små ärenden och hade det trevligt. När vi väl kom hem fick vi gäster över och det var en massa spring fram och tillbaka för att se till så att de fick mat och fick se på film innan äntligen vi vuxna kunde sätta oss ner och andas lite innan det åter var dags att förberede barnen för natten. Märker att även barnen fortfarande är helt slut efter förra veckan. Hoppas att de sover länge imon då det är jag som ska upp med dem... Gud vad jag också behöver sova! Somnar vid 1-2 Nästan varje natt denna veckan och sover visserligen till 10-11 men det är riktigt jobbigt när det är min tur att gå upp med barnen.
 
Puss och kram alla där hemma.

Rutiner

Nu är det snart en vecka sedan vi kom hem och rutinerna har äntligen börjat infinna sig. Jag jobbar och tränar som vanligt. Började med att träna tre dagar i sträck, söndag, måndag, tisdag vilade på onsdagen och idag var det åter dags att åka till gymmet:) Hade  tänkt lägga upp lite bilder från sista dagen i LA då jag såg förhäxadhuset, gick walk of fame och såg hollywoodskylten på relativt nära avstånd. Det verkar dock som att denna gån är det inte min plånbok som jag har tappat utan min digitalkamera:( jag vet att jag hade med mig den när vi lämnade staden men sen har jag ingen anning. Den är inte i någon väska eller i bilen så någonstanns har jag förlagt den. Varför ska det hända mig?! Blir så arg och irriterad på mig själv:@ Bra anledning till att åka tillbaka kanske? ;)
Vill tillbaka till Disneyland!

3 Januari

Då har man missat ännu en födelsedag hemma i Sverige. Även om jag inte fick gratta dig personligen så fick vi iaf skypa lite snabbt.
Grattis igen kära mamma<3
 
Genom hela mitt liv har du alltid funits där som en stötepelare! Du betyder mer för mig än någon annan kvinna någonsin kommer och göra. Vi må kanske inte alltid ha samma åsikt om allt men vi gör ändå det mesta tillsammans. Att vara borta från dig så här länge är jobbigare än något annat jag någonsin upplevt, men jag vet att det kommer vara helt perfekt när vi åter igen träffas! Du hjälpte mig redan från början med att få mig till världen, genom skolan och att få uppfylla min högsta önkskan. Min nästa önska är dock att åter krama om dig och bara vara mammas lilla flicka.
Och glöm aldrig bort att jag älskar dig mer än du någonsin kommer att förstå<3
 
Och detta var svaret man fick, tre dagar senare;):
Dig har jag burit inom mig! Dig har jag älskat sen första stund! Dig har jag följt i livet! Du är mitt allt!  Ord kan inte beskriva hur mycket jag älskar dig! Tack för att du är den du är<3 Kraam mamma

Disneyland

På torsdagen var det då dags för det vi verkligen åkte hit för, DISNEYLAND! Man var som ett litet barn igen när man sprang runt bland alla karaktärer och karuseller. Jag har även bestämt mig för att jag aldrg vill bli vuxen. Jag må bli äldre men barnasinnet kommer alltid vara där:)
Det är dock sjuk hur mycket människor det kan vara på ett ställe samtidigt! Trodde jag skulle bli galen men vi överlevde. Och alla höll sig till varandra hela tiden så ingen kom bort! (Skönt!)
 
(Lite svårt och se om de är exalterade eller inte men det var de:), Solig dag i kalifornien, första karusellen)
(Vi fick  träffa och hjälpa Buzz bekämpa ondskan, barnvagnar överallt plus att även vi hade två stycken då vi ansåg att det skulle hjälp till och hålla koll på vart de var plus att vi inte ville bära dem när de vä blev trötta och inte orkade gå mer, slottet i dagsljus)
(Såg Belle och Ariel gå förbi, de stannade dock inte till så att man kunde ta bättre kort med tjejen utan man var tvunggen att stå i kö för det och när vi väl hittade det så var det slut för dagen:/ sockervadd i hela ansiktet såklart:))
(Nordpolen? Nja så kalt är det inte här) båda var i extas där inne, speciellt tjejen. Hon kunde knappt le utan såg ut så större delen av åkturen inne i minilandet)
Medans vi väntade på Rapunzel lekte vi lite med kameran, jag och tjejen. När vi väl kom in var hon eld och lågor. Frågade massa frågor och fick även prova tiaran. Helt undebar blick hon fick när hon fick se tiaran sa "Rapunzel")
(Fick se lite av paraden, köra bil och ta körkort i det utan någon teori:P Det blev dock mörkt fort sen och då tar man de lite "läskigare sakerna" Pirates of the Caribbean", "The Haunted Mansion" "Big Thunder Mountain Railroad")
 (Till slut var det dags för Fantasmica. En ljushow utan dess lika. De hade fyrverkerier, ljudeffekter, sång, och allt annat som gjorde det fantastiskt och magiskt. Helt klart värt och vänta på! Jag och slottet på kvällen på väg hem + deras gran som var något större än mig:))
(Innan vi lämnade parken så sprang vi på någon, vem kan det vara om inte Långben:) En helt underbar dag avslutades på ett underbart sätt och jag längtar redan tills nästa gång jag får åka dit och det ska jag, någon gång i mitt liv)
 
Nu har jag äntligen börjat komma ikapp mig eftersom mitt internet inte funkat så bra medans vi varit borta. Är nu dock hemma igen, (ja Windsor har blivit hemma för mig nu). Men jag är inte riktigt klar än. Ni får dock nöja er med detta för tillfället så fortsätter jag imon
Ska nu äntligen få sova i en riktig säng på över en vecka. Har annars sovit i luftmadrass eller de värsta bäddsoffor jag någonsin sovit i. Min rygg mår inte bra av det men vad gör det när jag haft en grym vecka:D
 
 
  

Santa Monica Beach

Efter en dag med lek så ville vi ha en lugnare dag och åkte åter till stranden. Och inte vilken strand som helst utan Santa Monica stranden som fanns med på min lista över ställen jag måste besöka innan jag åker hem igen. Med Malibu i bakgrunden på ena sidan och pier/the pacific park på andra sidan och havet mitt framför en så hade jag det rätt bra när jag låg i bikini där i sanden. Nämnde jag att det var typ 25 grader och 2januari ;) haha badade iaf inte men fötterna och benen fick åter känna på stilla havet:)
På kvällen besökte vi parken som hade flera åkattraktioner som jag och barnen åkte.
 

Legoland

Den 1 januari drog vi änny mera söderut till Carlsbad och Legoland. Då jag glömde laddare till min systemkamera (ville spara det sista till disneyland) så tog jag med mig min lilla kamera istället. Dock så dog batterierna på den också efter ett tag. Han i alla fall ta några bilder. Man brukar säga att det är sjukt vad människan kan skapa med sina hände men när det kommer til legobitar så var det verkligen sjukt hur de kan bygga olika saker (endel är säkert maskinbyggt, men ändå)
En rolig händelse var då vp försökte vinna ett gossedjur åt grabben och tllslut lyckades så valde han en grön gri (är med i spelet angry birds som är hans FAVORITSPEL) så hade grisen en toffs som grabben tyckte att jag skulle ha så att jag kunde var vacker<3 I samma veva så berättade även tjejen (som älskar att pussa alla) "When I kiss you, it goes to your heart and when your heart is filled the body will be filled and then it goes out to everybody". Snacka om djupt från en 5-åring. Ibland kan de vara helt okej att ta hand om;)
 
 
(Sista bilden är från när han ger mig toffsen:))
 
 
 

emelieausa.blogg.se

skoltrött -> bli Au pair

RSS 2.0