Easy breezy beautiful...

"Easy breezy beautiful covergirl" har äntligen efter alla år som jag tittat på "top model" fått köpa min första covergirl produkt:P haha! Jag har också köpt lite nagelack och lekt lite grann:)
 
Ännu ett Zumbapass avklarade jag ikväll och jag älskar det bara mer och mer för varje gång. Hoppas nu bara att det börjar märkas på kroppen också;)
 
Avslutade nyss en skypedejt med min underbara Johanna som just nu befinner sig på Nya Zeeland. Hoppas vi fortfarande är vänner även om vi är på helt olika ställen på jordklotet och inte bara hemma i Borås eller vad säger du Johanna^^

3 månader

3 månader, 13 veckor, 92 dagar... jag så länge har jag varit på amerikansk mark, en fjärdedel är avklarad och nu har jag bara 9 månader kvar. Det va ju inte så farligt;)

Över

Då var denna helg och högtid över. Kalkonmiddagen gick mycket bättre än vad vm trodde vilket var skönt. Tyckte ändå att det var aningen stelt mellan vm och vps syster men hellre det är bråk. (De bråkade tydligen senast de träffades vilket var ett tag sedan, (är föresten förvånad över hur sällan vissa här i usa träffar sing egen släkt!!! skulle inte klara mig länge utan någon form av kontakt med min underbara släkt^^)) Kalkonen smakade lite som kyckling, fast torrare, och resten var helt okej. Inget slår dock svensk mat, speciellt svenskt julbord mums!
Fick under kvällen en våg av saknad efter min familj då man ser denna familjen tillsammans, högtiden som den är och julen som kommer. Det kommer bli tufft men jag är stark, hoppas jag.
 
Dagen efter åkte vi till en frukost resturang för att sedan säga hejdå till alla. Hem, vila lite, till gymet, hem igen och innan jag visste ordet så var det sängdags igen. Skrämande hur fort vissa dagar går här.
 
Idag är det i alla fall måndag och barnen är tillbaka i skolan vilket är UNDERBART. Jag förstår verkligen mina föräldrars lättnad varje gång ett lov är över;) Skola för barnen innebar sovmorgon för mig:D yes! skypade lite med mina päron, hämtade barnen och sedan drog vi till gymmet för lite sim och träning. Om man ska simma och träna samma dag, se till och träna innan ni simmar. Så smart var inte jag idag eller rättare sagt så smart var inte min vm. Vi spenderade först en timme ute i poolen (ja vi badar som sagt fortfarade i poolen ute i slutet av november och det kommer vi fortsätta göra) sedan gick vm och en kompis till henne på ett yoga pass medans jag gick runt bland maskinerna. Har dock aldrig varit så mör i kroppen! Det var helt sjukt och resulterade tyvärr i att min träning inte blev som jag ville. Tog det lite lätt och gick istället på löpband i 30min och gjorde lite enklare övningar. Men bättre lycka näsat gång:)
 
 
Tog fram juldekorationerna i fredags och barnen va helt till sig, ENDEL av utebelyningen kom upp, fick ta fram den vanliga vågen när vi skulle väga kalkonen då det inte stod någonstans och man behövde veta det för att veta tiden den behövde i ugnen,tillslut åkte den in och tillagad, släkten (han till höger om mig är en musiker och blivande stjärna så lite respekt till mig haha http://www.youtube.com/watch?v=20YSBxLHleo) mat, mat, på kvällen då jag gick ut för att lätta på känslorna lite, frukost
 

Släkten är värst?...

Snart kommer delar av familjens släkt hit och enligt vm kan det sluta hur som helst. Kommer bli intressant!

Im thankful for...

Glömde av att skriva vad jag är tacksam för i förra inlägget så här kommer några saker som jag är otroligt tacksam över:
att jag åkte så au pair! Även om min resa inte började som jag hoppades att den skulle så är jag otroligt glad ver att jag lämnade Sverige för New York, och sedan att jag vågade prova lyckan med en ny familj i Kalifornien. Jag har växt så otroligt mycket tack vare det!
Jag och också enormt tacksam över min familj, släkt och vänner som alltid finns där för mig. Vare sig det är i rummet brevid eller halvvägs runt jorden. Utan er så hade jag inte varit något på denna jord! ÄLSKAR ER<3
(Detta är bara två stora saker av alla möjliga saker som jag är tacksam över men det för räcka för stunden)
Peace out<3

Happy Thanksgiving

Idag hade det firats thanksgiving på denna sidan av atlanten. Dock så ska min värd familj inte fira den riktigt förens på lördag då några från vp familj kommer hit på riktig thanksgiving dinner. Har varit en lugn dag med film och lite bad i poolen för baren (ja ni läste rätt, det är november och de badade i poolen idag!). Nu på kvällen hade jag och föräldrarna en lite finare måltid med stek och ungsgratinerade potatis, nästan som potatisgratäng.
 
I går hände det lite mer. Vi åkte till "Bay area discovery museum". Med tanke på att det har regnat större delen av veckan var jag lite skeptisk til tanken med tanke på att större delen av det är ute men jag hade ingen lust med att spendera ännu en dag hemma. Så vid ett åkte vi väg och var framme runt 2. Spenderade sedan närmare 3 timmar där och det var helt underbart. Vädret var fantastikt och utsikten var otrolig! Hade i stort sett perfekt utsikt över Golden Gate Bridge hela tiden och ja jag tröttnar inte på att se den:) Efter att vi var klara med museetvalde vi att ta State route 1. Tanken var att jag skulle få se solnedgången och ta lite foton på det men solen gick ner en halvtimme tidigare än vad vi trodde:/ Fick dock en del bra bilder på slutet av solnedgången. Detta var ju ändå inte sista gången jag åkte till havet:)
 
Det enda jobbiga med dagen var att jag hade huvudvärk i stort sett hela dagen och på kvällen fick jag även ont i magen och ryggen. Gick och la mig med feber och en del mediciner som föräldrarna gav mig. Så idag vaknade jag upp smärtfri:)
 
En snabb sammanfattning i bilder av vad jag såg under onsdagen:) Helt otroligt!!!
 Egen tv vid bordet med spel och filmer?! Trodde man skulle umgås när man gick ut men inte då... Dagens thansgivingmåltid;)
 
 
 
 

John blund

Typiskt att natten man vill och behöver sova så får man inte det! John blund, du glömde mig inatt:/

Fluffig

Idag hade jag som sagt sovmorgon och det är jag väldigt glad över. Dagen var nämligen väldigt stressig men ändå bra. Tog barnen till Mcdonalds som har en lekplats in (vilket behövdes med tanke på att regnet har vräkt ner i stort sett hela dagen!) sedan drog vi till santa rosa för att besöka ett ställe som har hoppborgar. Barn som springer runt och skriker kan verkligen göra en TRÖTT! Väl hemma var det mat och bad innan godnattsaga och sängdags. Kanske inte låter som så mycket, men det var det då man tar hand om tvillingar!!!
Fick också ett paket idag. Beställde en epileringsmaskin i förgår och idag kom den:) Mycket nöjd.
 
Frågan är om det är min heller hennes säng:) haha men hon är så söt, specielt nu när hon fått ett bad och är extra vit och fluffig:D
Peace out<3

Thanksgivingbreak

Denna veckan har barnen ledit från skolan. Jag och vm har bestämt att vi ska ta varannan dag med att gå upp tidigt med barnen och idag var det min tur (vilket också betyder att jag har sovmorgon imon:)). Vi tog det rätt lungt, åt frukost och spelade lite spel. När vm vaknade så åkte vi iväg och gjorde lite ärenden, bland annat donerade vi lite av barnens leksaker och annat til "goodwill". Känns bra att göra något bra för samhället. Passade då också på att kolla lite på var de hade att erbjuda. Jag köpte mig en väska som jag kan ha mina träningskläder i. Äntligen slipper jag använda min vanliga handväska för det;) Sedan åkte vi till gymmet. Älskar verkligen känslan man får när man är färdg med sitt pass. Även om man ibland bara vill lägga sig ner på golvet och ge upp så tar man sig i kragen och fortsätter. När man väl är klar kan man sträcka lite extra på ryggen och vara stolt över att man faktiskt inte gav upp! Idag var en sådan dag kan jag ju medge, då jag bara ville ge upp men inte då. Jag klarade mig även denna gången:D Nu ska jag slappa lite framför tvn och njuta av att jag har sovmorgon!!!
 
Peace out<3
 

utgång

Igår skulle jag och några tjejer prova på att gå ut för att dansa lite. De hade hittat ett ställe som hade 18 år och uppåt (åldersgränsen är annars 21här) gjorde mig i ordning och åkte till stället där jag träffade tjejerna gick till stället. Kom dit och så visar det sig att stället är stängt för renovation! Blev något tjurig då det tar ca 30min att åka dit. Vi frågade iaf en vi möte om det fanns något annat ställe i närheten som vi kunde gå till. Det enda hon visste om var i San fransisco eller Santa Rosa, så vi drog till SR. Hittade en bar där men det var 21+. Frågade vakterna om vart v kunde gå och de berättade om ett ställe som kallas för Maverick. Vi tog bilen dit, hittade ställen, hade lite problem att komma in, även om det var 18+ men tillslut kom alla in. Väl inne så visar det sig att det är linedance som står på schemat hela natten! ja så vi stannade där i typ 20min innan vi bestämde oss för att dra. Trevlig kväll, mycket bilåkande, lite dansande men jag är glad ändå;)
 
 

lite bilder

Lite bilder om vad som hänt sen sist:)
Tog barnen till en lekpark härom dagen och de hittade massa ekollon som de ville samla och gömma i en hög. Totalt fick de nog ihop hundratals innan vi var tvugna att åka hem och då ville de självklart ha med sig dem hem men där gick gränsen.
 
Har som sagt varit ensam med barnen sedan i går eftermiddag men innan dess bjud min vm mig på pedikyr (helt underbart med massage och allt) sedan hämtade jag barnen och när vi väl kom hem och föräldrarna skulle säga hejdå bröt tjejen ihop totalt. Men jag lyckades vända hennes humör efter ett tag och vi hade en helt okej kväll, även om jag var helt slut när jag väl fått båda i sängs. Då belönade jag mig själv med svensk mat, köttbullar med potatismos! MUMS
Morgonen gick också bra även om jag var helt slut så fick jag iväg båda till skolan och åkte där efter till gymet och spenderade en timme där. Hem, vila lite sen hämta barnen (då vf hamnat i trafikstockning) lekte vid lekplatsen vid skolan, hem och lämnade äntligen över ansvaret. Nu är de ute ett tag och jag får vara för mig själv med hunden. Hon har verkligen tytt sig till mig ända sedan jag kom hit. Hon följer mig nästintill överallt hemma och går bara ut i koppel om jag hänger med plus att hon börjar ta över min säng. (inatt vaknade jag av att hon låg mitt i sängen och hindrade mig från att röra mig särskilt mycet men vad gör väl det när hon är så sööt!
Peace out<3
 

ansiktsmålning

Idag hittade tjejen ansiktsfärg och ville gärna prova på att måla på någon. Då hennes mamma inte var så intresserad av det fick jag ställa upp som målarduk och hon lika så. Fick en underbar kommentar av henne om att vi såg ut som tvillingar med våra vackra målningar:)
 
Visst är vi fina:)
En liten hälsning till er där hemma            visst ser vi ut som tvillingar...
 
Igår kväll passade jag även på att grovstäda mitt badrum då jag äntligen fått det för mig själv. Innan så delade jag den med katten (hennes kattlåda och mat fanns där inne vilket ledde till en mindre god doft!!!) Nu luktar det istället blekmedel som tydligen alla reningsprodukter tycks innehålla här i Usa.
Ett rent, kattfritt, badrum!
 
Imorgon åker vm och vp iväg för att titta på en konsert vilket gör att jag kommer och vara ensam med barnen på kvällen och morgonen. Det blir första gången jag får ta hand om morgonen själv men det ska nog gå bra som vanligt
Peace out<3
 
 
 

"Blod svett och Nagel"

Jag brukar inte vara mycket till tävlingsänniska men det är klart alltid extra kul när man vinner. Ikväll så var jag och spelade bowling med aupairer i mitt område och vinnarskallen kom då fram. Jag kan ju glädja er och mig med att jag vann första omgången (!) men andra omgången kostade mig dock en nagel och aj vad ont det gjorde!!! Men vad gör man inte för att försöka försvara titlen. Det gick dock inte så bra med en ömande tumme men jag hade roligt i alla fall:)
 
Mamma, nu kan vi se vem som får tillbaka längden på naglen snabbast:D
 
Och jag höll nästa på att glömma av att informera om att min mobil åter fungerar:) Jag tror att den behövde sig en god natts sömn för att torka lite extra;)
 
Peace out<3

Fars dag

I dag firade ni i Sverige Fars dag. Även om jag inte är "hemma" så tänker jag skicka en liten extra tanke till min kära pappa. Men bara för att det är fars dag så betyder det inte att jag väljer att tänka på dig just idag, det går inte en dag är utan att jag har dig med mig i mina tankar. Du har alltid varit där för mig, från mitt första andetag, mina första steg och min försa åktur i en bil. Du har lärt mig allt du kan och lite till. Dagen då vi sa hejdå på flygplatsen var en av de jobbigaste dagarna i mitt liv men jag vet att när jag väl kommer hem igen så kommer du och stå där på flygplatsen med öppna armar och vi kommer åter och förenas med tårar och glädje!
 
Du är och kommer alltid och vara den bästa pappan för mig<3
 

Tusan också

Då har jag lyckats tappa mobilen i badkaret medans jag gav tvillingarna ett bad. Till en början verkade allt fungera men nu börjar den lagga och det är inte vad jag vill just nu!!! Aahh :@

konstgjort

 
Fredagen gick bra överlag. Åkte efter skolan till en park och hade playdate med några kompisar till barnen. Var där i ca två timmar innan vi åkte till biblioteket (skaffade mig ett amrikanskt lånekort;)) och hyrde några böcker och filmer innan vi begav oss hem. Filmkvällen började bra ända tills jag märkte att båda började bli allt för trötta medans de fick sitt barn vilket resulterade i mycket skrik och tårar. Fick tillslut på dem deras pjamaser och försökte få dem att sova men det gick inte hem. Istället gick vi ner och tittade på ytterliggare en film, Oliver och gänget som är en helt underbar film (en av alla bra saker som man kan göra då man jobbar med barn är alla underbara disneyfilmer som man kan titta på igen, man är verkligen aldrig för gamal för lite disney). När den filmen väl var slut kom ännu mer tårar och skrik från framförallt tjejen som saknade sin mamma. Tack och lov hjälpte vp mig endel men jag kan ju verkligen säga att jag var väldigt trött när jag gick och la mig!
 
Idag så åkte vp iväg på en konferans på morgonen och lämnade mig åter själv med barnen. Vilket jag tycker är skönt men idag är en sådan dag då jag verkligen inte vaknade upp på rätt sida vilket i sin tur leder till att man tycker att barnen är lite extra jobbiga. För att lugna mig och tjejen valde vi att laga pannkakor. Jag frågaded om hon ville ha svenska eller amerikanska och självklart var det bara amerikanska som gällde. Jag valde dock att göra dem från mitt eget recept och inte från den färdigblandade pulvermixen som finns i skafferiet. Hon var villig att smaka men det passade tydligen inte hennes smak. Så fram med pulvermixen med gud vet hur många konstgjorde smakämnen och tillsattser den innehåller men det gjorde i alla fall henne glad. Jag föredrar dock allt som är bakat från grunden, svenska eller amerikanska.
Riktiga pannkakor bakade med mjöl, mjölk, ägg, bakpulver, socker och salt. Inga tillsatser;)
 
Nu ska jag försöka underhålla barnen i några timmar till innan vp kommer hem och jag kan åka till gymmet:))

...

Trevlig kväll med god mat och filmen "Alex Cross". Det roliga var att det var vi två och en till i salongen. Hoppas verkligen att detta var starten på en vänskap som kan leda till att jag träffar fler au pairer i området. Hade verkligen varit kul att träffa lite annat folk, speciellt människor i min ålder!
 
Nu checkar jag dock ut för lite extra villa då det väntas jobb för fullt till helgen, då vm ska resa bort till en kompis  hela helgen, vilket leder till att jag kommer och vara ensam med barnen större delen av helgen eftersom även vp ska på någon konferans men bara några timmar under lördagen. Men det går nog bra, hoppas jag:)
 

Ledig dag

Idag har jag en välförtjänt ledig dag! Började den med ett zumbapass, och det var helt underbart. Även om det var jag och en massa äldre damer så var passet helt underbart och jag kände mig så glad och fylld med energi efteråt samtidigt som jag visste om att jag fått svetta rejält:) Väl hemma så skypade jag med mina underbara föräldrar som alltid får mig att le. Saknar er så sjuukt mycket<3
Ikväll så ska jag gå ut med en kompis för första gången sen jag flytade hit. Gud vad ensam jag är (haha) men det gör inte så mycket då man trivs med familjen som jag gör. För det mest har jag fokuserat på att få kontakt med alla i famijen då det inte lyckades med den första familjen. Nu har jag dock komit till det stadiet då jag vill finna personer utanför familjen också. Så ikväll ska jag som sagt träffa en annan tjej som också är au pair i området. Hon kommer från danmark och jag hoppas verkligen det kan bli fler aktiviteter framöver.
Peace out<3

Election

 
Dagen har till större delen kretsat runt presidentvalet här i Usa mellan Barack Obama och Mitt Romney. Det verkar just nu som att Obama kommer att få sitta i 4 år till. Men de vill inte säga något garanterat än då det är tusentals röster kvar. Och när det sen väl är över och alla röster är räknade så måste förloraren erkänna att han förlorat annars måste alla röster räkas om! Hoppas det inte behövs...
I övrigt jobbar jag på och njuter av värmen som fortfarande ligger på 25-30 grader, inte klokt men jag klagar inte;)
 
 

Alla helgons dag

 
Lördag och tidig jobbdag. Vaknade vid 8 av att jag hör barnen utanför dörren fråga var jag är. Till slut inser de att jag fortfarande sover i mitt rum och smyger in och väcker mig ordentligt. Vi går upp och jag börjar göra frukost till dem när killen helt plötsligt för ett bryt på mig helt utan anledning. Pappan skickar honom till sitt rum och vi hör hur han fortsätter och skrika ett bra tag, pappan åker iväg och lämnar mig ensam med båda. Jag går då upp och leker lite med tjejen medans killen lugnar sig i sitt rum. När det verkar som om han har lugnat sig går jag in till han och vi går ner tsm men samma sak händer igen. Som tur vaknar vm och tar över honom då jag inte hade mycket nerver kvar:) Resten av dagen gick dock bra. Tränade och fick åka hem från gymet själv med barnen för första gången då vf beslöt sig för att gå på ännu en dejt efter träningen. Vi kom hem och tittade lite på film och hade det allmänt soft. På kvällen hade vi gäster över och de har två barn (5 och 3) och alla sprang runt överallt och skrek större delen av kvällen. Nu har jag dock checkat ut och lagt mig i sängen då jag ska upp imon bitti för ännu ett tidigt pass. Det jobbiga är bara det att inatt så går vi här över till vintertid så när de vaknar vid 8 är klockan bara 7! (Jag kommer vara död haha.)
Till skillnad från Sverige så firar man inte alla helgonens dag här i Usa så det blev ingen tripp till någon kyrkogård ikväll. Har dock tänkt på min familj idag, och önskat att jag kunnat gå till farfars grav som jag alltid gjort på denna dag så länge jag kan minnas, tänder dock ett ljus i mitt rum för farfar, Helene och Kerstin och alla andra som jag håller kärt
 
bild på minneslunden hemma från mamma

Halloween

Idag är det som sasgt halloween och det märktes tydligt på människor övrallt, vuxna som barn. Alla var i stort sett utklädda, godis och dekorationerna framme, och det var inget undantag med denna familjen. Vi började dock dagen med att släppa av barnen vid skolan, sedan åkte jag och vm till SF för att titta på paraden till hyllning av baseball-laget, giants. Detta var dock lättare sagt än gjort. Med alla dessa människor på en sådan liten yta var det i stort sett omöjligt att ta sig fram eller bakåt för den delen. Det blev till och med så illa vid ett flertal tillfällen att jag var bered på att bli nedslagen bland alla människor som rökte på och drack och bara letade eter anledningar till att starta ett slagsmål. Men vi överlevde denna intensiva upplevelse.
 
 
Väl hemma igen så tog vid det lungt då jag fortfarande inte mår riktigt bra plus att vm nu håller på att bli sjuk också (jag har nog smitat familjen då både grabben och tjejen har börjat bli sjuka också, eller så var det dem som smittade mig först.)
 
På kvällen var det dock dags för att gå "trick or treating". Vm måde sämre vilket resulterade i att jag och vp fick ta med oss barnen själva till familjen vänner för att gå runt i deras område. Jag anntar att många av er vet att vädret här i Usa är något skruvat just nu. Orkanen i New York/New Jersey(någon annan delstat var också inblandad) och värmen här i Kali, men idag då vi skulle vara ute på kvällen så bestämade sig vädergudarna för att även vi behövde få lite regn. Det regnade konstant hela tiden och har så gjort i flera timmar nu, känns nästan som om man är hemma i Borås igen även om det redan har gått över till snö där;) haha
 
Jag vet att jag lovade bilder på min puma men det verkar som om någon har snott den då den inte längre finns på trappan. Anntar att någon tyckte den var så fin så de ville ha den eller nått. Hoppas att vf har några bilde på deras kamera av MIN pumpa men tills dess får ni nöja er med bilder från de andra pumporna som inte blev snodda!
 
 
 

emelieausa.blogg.se

skoltrött -> bli Au pair

RSS 2.0