Glädje

Då var de bestämmt att jag ska flytta till en annan del av USA. Jag tänker inte säga vart det är (om något mot all förmodan skulle hända) men jag kan säga att jag kommer och behöva flyga dit. I slutet av nästa vecka kommer jag dock att sitta i ett nytt rum och då kommer jag och berätta vart det är:) haha förlåt men jag vill inte avslöja för mycket innan jag verkligen är i familjens hus.

Veckan har varit upp och ner.

Började med att gå på säsongens första football match som innehöll allt men framförallt orkestrar, cheerleding skolanda och vinst!

 
Den natten sov jag över hos underbara Emelie R då jag inte klarade av att vara kvar i huset. Nästa dag drog i in till den underbara staden men inte förens vi fått i oss lite go mat och en kopp te/kaffe. Förra gången vi var inne i NYC så gick vi mestadels i upper manhattan, denna gången var det lower manhattan som stod på schemat. Svensk godis/snacksbutk, body exhibition (sjukt att någon kan komma på och göra en sådan utställning), åkte amrikansk taxi och tunnelbana, försökte komma in på ground zero (men då de bygger om så måste man förboka ett pass med en speciell tid om man ska få komma in så vi gick bara utanför och såg istället det som byggs brevid) och andra underbara byggnader som måste ses för att förstå!  
 
 
 
Självklart blev det också en del shopping på bland annat "Forever 21" som är en helt underbar butik där man altid tycks hitta något att slösa sin lön på;)
annars har vardagarna isig varit rätt tråkig. känner bara att jag vill börja mitt nya liv vart det än må vara. Höjdpunkten var någ när jag fick utföra veckans goda gärning genom att rädda en miniminisköldpadda från att bli överkörd på garageuppfarten! Och ja den är liten och otroligt sööt<3
Nyss kom jag dock hem efter att ha spenderat eftermiddagen/kvällen med några andra au pairer i området. gick på bio (trouble with the curve) en okej film men lite långtråkig.
Nu säger jag godnatt och laddar för min sista vecka här:)
 

Efter regn kommer solsken

Man kan ju veklige säga att bara efter 1 månad så har jag varit med om en hel del. Jag har gråtit skrattat och gråtit lite mer. Nu verkar det dock som om min otur håller på och vända. Än är dock inget officielt men när det väl blir det så lovar jag att informera om vad det är som gäller:)

Förlåt får dålig boggning den senaste tiden men jag har inte haft orken till att skriva något regelbundet än men jag ska försöka och bättra mig i framtiden
Nu ska jag titta på lutet av Greys Anatomy som har seriepremiär idag här i Usa!
See ya

Liten blir stor

Idag är ingen vanlig dag, för idag fyller min undebara lillebror 18 år. Kanske inte kan kalla han för liten då men det kommer han ändå alltid och vara för mig. vi må vara oense om MÅNGA saker men det finns inget jag inte skulle göra för dig Hampus! i vått och tort finns vi dr för varandra!
Älskar dig <3
 
Ja må han leva,
ja må han leva
ja må han leva ut i hundrade år,
ja visst ska han leva
ja visst ska han leva
ja visst ska han leva ut i hundrade år.
ett fyrfaldigt leve för dig Hampus hipp hipp hura, hura, hura HURRA!!!

suck

Då var det bestämt att jag ska försöka hitta en ny familj. Hittar jag ingen ny familj innan den 5 oktober blir det till och åka hem till Sverig...

medling

Den senaste tiden så har jag inte orkat skriva så mycket på bloggen då jag v
 
arit helt mentalt slut. Att leva med barn och jobba med dem är väldigt slitsamt. Och att desutom inte triva hundra men ändå försöka är också rätt utmattande. Imorgon kommer dock min kontaktperson hit för att prata över situationen, en så kallad medling mellan mig och min värdfamilj. Hoppas verkligen att vi kommer och komma fram till något...
 
Lugnet efter en våg är vad jag väntar på...
(bilden är tagen i Varberg 25 Juni 2011)

NYC bilder del 1

Då vi var två med kamera så blev det en del bilder. här kommer dock bilderna ifrån min kamera. Snart kommer bilderna från Emelies kamera också:
 


 










mac'n'cheese

idag så ska jag för första gången sen jag lämnade NYC åka tillbaka dit för att ta det lugnt och bara strosa omkring. Och ja jag ska ta med mig min kamera så jag ska se till och försöka fylla bloggen med lite bilder ikväll eller när jag nu hinner:)

åt föresten min örsta portion med mac'n'cheese igår och det var inget jag vill göra om igen. Huset luktade för jävligt efter all ost som vm använde och det inkluderar mitt rum (fick kvälvningar av lukten!) plus så smakade det inte något vidare heller. hoppas det blir bättre mat i stan:)

På språng

Idag tog jag mig äntligen i kragen och stack ut för en snabb löprunda:) Nu väntar jobbom ca en timme, men tills des blir det lite avkoppling:)
Skorna sprang nästan av sig själv;) plus toppen jag köpte i helgen
 

always remember

livet flyter på här borta men det är fortfarande jobbigt med hemlängtan och så...

I dag är det 11år sedan världen förändrades. För 11 år sedan kapades 19 terroriste 4 plan. Två av dem flögs in i det norra och södra tornet av world trade center (båda kollapsade inom tv timmar), ett plan träffade Pentagon och ett plan nåde aldrig sitt mål (vita huset) utan kraschade på ett fält en bit bort. Närmare 3000 människor miste sitt liv på grund av detta attentat och ännu fler fortsätter och mista sitt liv sedan denna dag på grund av olika tvister och krig. Att människan kan förmå sig att genomföra en sådan grym handling är för mig ofattbar. Men att vissa fortsätter och leva som om inget har hänt är nästan lika illa. Även vi från andra länder berörs av händelse av denna sort. Det är i sådana situationer som nationer går ihop och jobbar som en. Jag hoppas att vi en dag verkligen ska kunna leva som ett folk utan all osämja som idag tyvärr finns. För annars så har dessa 3000 människor dött förgäves och det kan inte vara fallet!

never forget
 
Hela dagen har man hört namnen från de som dog, och att vara ett stenkat ifrån dar det verkligen hände ger mig rysningar och jag hoppas att framtiden är ljusare!
 
Lite deprimerande inlägg men sådan är dagen...

blow me away

Idag har jag haft fullt upp. Började jobba vid åtta, lekte lite med tjejen, vid tolv skulle vi iväg på hennes simlektion men då ville hon ta fram ett tidskrävande spel och när jag försökte förkara det för henne så fick hon spel. Till slut kom vi iväg med tjejens moster till simhallen som inte alls är som hemma i Sverige (hoppas dock jag kan hitta ett "riktigt" badhus så jag kan få simma lite längder). Efter lektionen, som bara var i en halvtimme, fick vi skynda oss till förjan där vp väntade för att ta med tjejen till connecticut, där resten av familjen är på hockeyturnering, vilket resulterade i att jag blev lämnad ensam! Åkte snabbt hem för att sedan åka till Smith haven mall, för att träffa två andra au pairer (en från Sverige(hon jag redan träffat) och en från syd afrika.) Lunchade först på cheescake factory:) GUUUUD va gott det var, men fick ta med mig hälften då jag inte orkade äta allt:P haha
Sedan spenderade vi de närmaste timmarna med att gå runt och shoppa lite också^^ köpte en top (ja mamma och pappa jag köpte en top!) och ett par joggingskor så nu ska jag försöka ta mig ut och utforska området för att se om det finns några bra joggingspår:)

Kan ju tillägga att de tydligen har utfärdat tornado varning här i NY:/ Och de må jag säga, det blåser rejält redan nu...varför väljer familjen att lämna mig ensam just denna natten?!
 

Varmt

Det har minst sagt varit en varm dag idag och vad är då bättre än att spendera dagen vid poolen:) September månad och jag kan fortfarande jobba på min bränna^^
 
I dag hade tjejen rejält med humörsvängningar!!! hon kastade saker på mig, använde fula
 ord och slogs en del med... Kan inte säga att det var speciellt kul. Hoppas att morgondagen blir bättre med hennes humör då jag ska ta med henne till simskola. HJÄLP 
 
 
 
Runt 30C, jag kan inte klaga :) 
 
 Kramizar

Starbuck's

Ikväll har jag äntligen fått träffa andra au pairer i området! Med organisationen som jag åker med så annordnas det olika aktiviteter hela tiden och min Area director har möten på starbucks första onsdagen varje månad på starbucks. Innan så kände jag ingen men nu känns det som om jag känner nästan alla. Känns skönt att ha andra och prata med som också är au pairer och förhoppningsvis kommer vi att träffas många gånger det kommande året;)
 

Några av tjejerna från området:)


första arbetsdagen

Ja idag sattes jag in på riktigt. Vp åkte till jobbet vid halv tolv och då lämnades jag ensam med tjejen för första gången. Lite läskigt och inte riktigt veta vad man ska göra men det gick rätt bra. Blev bara några insedenter då hon ville ha saker som hon inte skulle ha, men jag föl inte för hennes skrik utan stod på mig;)
 
Jag fick också köra bilen själv då jag var tvungen och köra pojken till sin hockeyträning. Tack vet jag GPS!
Dock så skrämde jag mig själv då jag försökte hitta mitt internationella körkort men fann det ingenstans! Jag letade igenom mina väskor två gånger och alla tusen olika papper som jag har med mig två gånger. Jag visste att jag hade den på hotellet förra veckan men var hade jag nu lagt det. Slutade med att jag tog med mig kopian, när jag väl kom hem så fortsatte jag och leta. Till slut efter många om och men så fann jag det i mitt pass! Hallå, vem lägge det där om inte jag :S
 
Fick desutom mitt schema för reten av veckan och det ser rätt bra ut, sovmorgon typ varje dag. Nu ska jag hoppa i sängen
 
tills nästa gång<3
 
 min gosiga säng<3

en vecka

Tänk att jag varit i USA i en hel vecka! För sju dagar sedan blev jag lämnad av min familj på landvetter flygplats för att utforska livet. Livet rullar på är och imon ska jag ha min första riktiga arbetsdag:) Ska bli skönt att få in lite rutin med barnen.
 
Idag skypade jag med bodde mamma och pappa i ungefär en timme och sen blev det en snabbis med bästa Johanna;) alltid skönt och kunna prata av sig lite på svenska och höra vad som händer där hemma så man inte är helt borta när man väl kommer hem:)
som vanligt håller hon på med sitt hår^^
 

Min underbara föräldrar

känn dig som hemma


Lite shopping blev det också
 
Dagarna ruller på här på andra sidan atlanten. Det första jag fick se när jag kom in i mitt nya rum var foton på min familj och mina vänner:) Jag blev så rörd över att jag alltid kan titta på dessa bilder och veta att jag har en liten bit av hemma med mig här.
 
Idag var första dagen då jag lämnade hemmet för att träffa en annan aupair i området. Hon kommer också från Sverige och tro det eller ej, hennes namn är också Emelie ^^ lite komiskt tycker jag haha. Jag fick också provköra en av bilarna som de har. Jag försår inte att man har stoppskyltar mitt på en huvudled. det är ju farligt istället för att ha väjningsskyltar som vi har hemma. Ingen stannar ändå helt och hållet.
 
Än så länge har jag inte satts i arbete på riktigt utan det börjar jag med först på tisdag, då även skolan börjar och deras nuvarande au pair lämnar oss. så förtillfället går jag bara brevid och försöker lära mig allt plus att jag hänger i deras pool. Japp, de har en pool i trädgården vilket jag totalt ÄLSKAR (och de som känner mig vet att det stämmer) :)
 
Men nu ska jag åter igen dra och hoppa i poolen;)
ha det bäst<3

emelieausa.blogg.se

skoltrött -> bli Au pair

RSS 2.0